Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent
15. februára 2024 o 20:20
Čas čítania 0:46

Na Slovensko prichádza revolučný platobný systém. Ako prvé by ho mali sprístupniť tieto banky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Spustiť by ho mali už o pár týždňov.

Poľská spoločnosť Blik na Slovensko prinesie nový jednoduchý platobný systém. Službu, ktorá je v Poľsku od roku 2015 mimoriadne populárna, by mali spustiť už o pár týždňov, informujú Hospodárske noviny.

Tento platobný systém umožňuje rýchlo a bez problémov poslať peniaze alebo vybrať hotovosť bez použitia fyzickej karty. Stačí mať v telefóne nainštalovanú aplikáciu banky. Pri prevodoch či výberoch sa klientom v aplikácii vygeneruje 6-miestny kód, ktorý len zadajú do konkrétneho zariadenia, ako je napríklad bankomat. Kód platí dve minúty a platba prebehne takmer okamžite.

Ako informujú Hospodárske noviny, Blik bude najskôr fungovať v rámci e-commerce, neskôr sa pridajú ďalšie služby. 

Sprístupnia ju dve banky

Podľa portálu Živé.sk službu prinesie VÚB banka. Spustiť by ju mala aj Tatra banka. „Našim klientom v najbližších mesiacoch sprístupníme platby cez Blik. Podporovať ich budeme prostredníctvom aplikácie Tatra banka Viamo. Klient si v nej bude môcť vygenerovať šesťciferný kód, ktorý následne použije na platbu u obchodníkov a v platobných bránach zapojených do programu Blik,“ uviedla pre portál HN hovorkyňa Tatra banky Simona Miklošovičová.

19. júla 2024 o 16:30 Čas čítania 9:56 Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození

Slovenská sporiteľňa, Fio banka, ČSOB a 365.bank spoluprácu nateraz vylúčili. Podľa zástupcov mBank ide o veľmi zaujímavú a atraktívnu službu pre klientov. Termín spustenia však ešte neoznámili. 

Blik
Zdroj: FB/Blik
Domov
Zdieľať
Diskusia