Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
16. februára 2024 o 21:21
Čas čítania 0:47

Žena z Bratislavy v banke prekvapene zistila, že má zablokovaný účet a nežiadanú pôžičku. Naletela na rafinovaný trik podvodníka

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podvodník sa jej predstavil ako zamestnanec firmy vykonávajúcej vymáhanie peňazí.

Polícia upozorňuje na množiace sa podvody s kryptomenami a investovaním. Obeťou sa stala aj žena, ktorá skončila so zablokovaným účtom a nežiadanou pôžičkou. Ďalší poškodený prišiel o 10 000 eur. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Jana Šimunková.

Poškodenej sa podvodník predstavil ako zamestnanec firmy vykonávajúcej vymáhanie peňazí. Dôverovala mu, pretože si myslela, že ide o pracovníka jej právnika. Po získaní prístupu do jej internetbankingu jej na účet poukázal 2 400 eur, z ktorých časť previedol na bitcoiny.

„Ďalšie prevedenie peňazí, ktoré jej páchateľ poslal na účet, žiadal už od poškodenej prostredníctvom bitcoinmatu. Pri návšteve banky poškodená zistila, že má zablokovaný účet, pretože si mala v minulosti zobrať pôžičku vo výške 4 800 eur,“ priblížila hovorkyňa.

Účet „ľahší“ o 10 000 eur

Muž chcel investovať do nákupu mien a ich následného predaja prostredníctvom aplikácie. „Keď si chcel po nákupe bitcoinov v hodnote 10 000 eur vybrať peniaze, bolo mu oznámené, že jeho účet v aplikácii bol zablokovaný z dôvodu podozrenia na podvod,“ načrtla hovorkyňa.

19. júla 2024 o 16:30 Čas čítania 9:56 Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození

Polícia v tejto súvislosti opätovne upozorňuje občanov, aby zvážili, komu zveria svoje peniaze na investovanie. „Ak nerozumiete investovaniu a kryptomenám, v žiadnom prípade neposielajte peniaze cudzím osobám,“ podčiarkla Šimunková.

Domov
Zdieľať
Diskusia