Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
24. februára 2024, 9:38
Čas čítania 0:29

Umelci podpisujú otvorený list pre Šimkovičovú. Odmietajú ruské vojnové zločiny a spoluprácu s agresorom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Viac ako 500 umelcov podpísalo výzvu pre ministerku Šimkovičovú.

Platforma otvorená kultúra zverejnila na sociálnej sieti otvorený list adresovaný ministerke kultúry Martine Šimkovičovej a ministrovi zahraničných vecí a európskych záležitostí Jurajovi Blanárovi. List už podpísalo viac ako 500 umelcov, ktorí žiadajú, aby Slovensko obnovilo zákaz spolupráce s Ruskou federáciou a Bieloruskom.

„Stojíme proti legitimizácii režimov, ktoré systematicky ničia názorovú opozíciu aj prostredníctvom teroru voči jednotlivcom, jednotlivkyniam a inštitúciám v oblasti umenia a kultúry. Vyjadrujeme solidaritu s ukrajinskými umelcami, umelkyňami, kultúrnymi pracovníkmi a pracovníčkami, ktorých a ktoré zasiahla ruská vojnová agresia,“ napísali v liste.

Signatári ministerku vyzývajú, aby pri príležitosti druhého výročia začiatku ruskej invázie zrušila akúkoľvek spoluprácu s režimami Vladimira Putina a Alexandra Lukašenka. „Odmietame normalizovanie ruskej agresie, vojnových zločinov, deštrukcie ukrajinského kultúrneho dedičstva a rabovania ukrajinského umenia,“ dodávajú v liste.

Domov
Zdieľať
Diskusia