Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Timotej Gašper
5. marca 2024, 16:50
Čas čítania 1:33

Zázrak v Raslaviciach? Neexistujúce ihrisko sa za tri týždne zmenilo na nepoznanie, presvedčili sme sa o tom osobne

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
Zázrak v Raslaviciach? Neexistujúce ihrisko sa za tri týždne zmenilo na nepoznanie, presvedčili sme sa o tom osobne
Zdroj: REFRESHER/Timotej Gašper
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Od medializovania prípadu prešli tri týždne, pričom zmeny sa dajú pokojne označiť za masívne. Takto to vyzerá na dedinskom ihrisku dnes.

Tam, kde nebolo nič, je teraz krásne ihrisko. Od začiatku kauzy dedinského ihriska v Raslaviciach uplynuli tri týždne. Miestna obyvateľka nám potvrdila, že na jeho dokončenie stačili obci dva týždne, hotové bolo podľa nej už koncom februára. O zmene sme sa presvedčili na vlastné oči v pondelok 4. marca počas návštevy Raslavíc.

raslavice
Zdroj: REFRESHER/ Timotej Gašper

Do obce prichádzame zvedaví, čo sa za necelé tri týždne zmenilo. Po príchode na miesto parkujeme na rovnakom mieste ako minule. Pred nami sa rozprestiera krásne športovisko so zelenou umelou trávou. V pozadí vidieť atletickú dráhu, chodníky sú tiež takmer hotové. Práve tieto pohľady sa zhodujú s fotografiami, ktoré samospráva predstavila pred niekoľkými týždňami. 

Dokončili ho vraj iba pred týždňom

Práce sa pravdepodobne dali do pohybu niekoľko dní po tom, čo o ihrisku informovali médiá. Stretávame miestneho pána, ktorý neďaleko od nás zametá dvor. Na otázku, ako dlho tu stojí ihrisko, odpovedal, že maximálne jeden týždeň. 

V utorok 5. marca sme znova požiadali o vyjadrenie aj vedenie obce, do zverejnenia článku neodpovedali.

Pred troma týždňami to vyzeralo úplne inak 

Obec dostala na ihrisko dotácie z Prešovského samosprávneho kraja aj z Verejnoprávneho fondu na podporu športu, dohromady ide o viac ako 260-tisíc eur, píše Korzár. Mali postaviť športovisko, ktoré zahŕňa ihrisko s umelou trávou, atletickú dráhu, petangové ihrisko, chodník či parkovacie miesta pre imobilných. Projekt odovzdali, kontrolór ho skolaudoval a na internete zverejnili fotografie krásneho ihriska. Ihrisko však v skutočnosti neexistovalo. 

ihrisko
Zdroj: REFRESHER/Timotej Gašper

Keď sme do Raslavíc prišli 14. februára, nebolo tam nič. Prednosta povedal, že sa odmieta vyjadriť, rovnako reagoval aj starosta. Miestni porozprávali, že ihrisko nepostavili:

„Chodím touto cestou každý jeden deň, ani raz som tu nevidela pracovníkov, nejaké stroje alebo nejaký kus trávnika. Vyhovárajú sa na sneh v októbri. Najhoršie na tom je, že teraz hádžu vinu na obecných pracovníkov, ale z úradu si na seba nik vinu nevezme,“ povedala nám vo februári okoloidúca.

Zverejnili fotomontáž? Vedenie obce tvrdí jedno, ľudia druhé

Vedenie obce na čele so starostom Adriánom Rychvalským tvrdilo, že projekt spustili, no museli na ňom začať pracovať odznova, pretože obecný podnik položil trávové pásy nesprávne. Obyvatelia obce pre Korzár tvrdili, že fotografie, ktoré sa objavili na stránke samosprávy, sú falošné a ide o fotomontáže. Starosta stojí za názorom, že fotografie nie sú falošné. Ak by sa však potvrdilo, že ide o klamstvo a obec nestihla odovzdať daný projekt do stanoveného dátumu, peniaze by museli vrátiť. 

Túto fotku zverejnila samospráva približne pred mesiacom.
Túto fotku zverejnila samospráva približne pred mesiacom. Zdroj: Prešovský samosprávny kraj (Facebook)
Domov
Zdieľať
Diskusia