Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Lukáš Čelka
11. apríla 2024, 16:30
Čas čítania 4:29

Alagič aj Végh sa sťažujú, že pre názor prišli o kšeft: Je na značkách, s kým chcú spolupracovať, hovorí odborník

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Jasmina Alagič aj Attila Végh sa na svojich instagramových profiloch rozhorčili, že v dôsledku podpory Petra Pellegriniho prišli o spolupráce. Značky však na tento krok mali pravdepodobne plné právo.

„Vzhľadom na situáciu pred prezidentskými voľbami a po nich, na postoj a na vyjadrenia Jasminy na jej sociálnych sieťach sa klient rozhodol spoluprácu s Jasminou nezačať,“ píše sa v mailovej komunikácii, ktorú v stredu zverejnila známa moderátorka na svojom Instagrame.

To, že s ňou značka Rauch odmietla spolupracovať pre jej politické presvedčenie, označila za „šikanu“. „Toto je tá sloboda slova,“napísala Jasmina pod príspevok a dodala, že bude kontaktovať svojich právnikov, aby poslali list priamo do rakúskej centrály spoločnosti.  

alagičmail . attila mail . attila Komunikácia, ktorú moderátorka zverejnila na svojom Instagrame.
Zobraziť galériu
(5)

O deň skôr rozhorčila podobná správa aj MMA zápasníka Attlilu Végha, s ktorým rozviazala spoluprácu automobilová značka Renault, lebo vo voľbách podporil Petra Pellegriniho. Renault v oficiálnej správe pre zápasníkovho manažéra napísal, že jeho ambasádori by mali byť politicky neaktívni. Végh rozhodnutie značky označil „za návrat komunizmu“.

Naozaj však ide o „porušenie slobody slova“ či nebodaj „cenzúru“, ako influenceri naznačujú? Kedy a za akých podmienok môžu firmy ukončiť spolupráce so svojimi ambasádormi, sme sa opýtali odborníka na marketingovú komunikáciu.

20. apríla 2024, 9:30 Čas čítania 7:07 Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor)

V Refresheri ti pravidelne prinášame kvalitný obsah z domova aj zo sveta. Reagujeme pritom na aktuálne témy, ktoré hýbu spoločnosťou. Ak sa ti naša práca páči, podpor nás vstupom do klubu Refresher+.

Je iba na značkách, kto bude ich ambasádorom

Podľa slov odborníka na marketingovú komunikáciu Pavla Minára má každá značka slobodu rozhodnúť sa, s kým bude a nebude spolupracovať. „To isté však platí aj naopak, každý influencer má právo spoluprácu odmietnuť,“ dodal marketér.

Aj keď sa slovenskí influenceri sťažujú na zrušenie spoluprác po prejavení svojho politického názoru a označujú to za „porušenie slobody slova“, podľa odborníka nie je takáto reakcia zo strany značiek neobvyklá.  

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
len za 51
a čítaj všetko bez obmedzení
Kúpiť predplatné
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 157826 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Aké podmienky si do zmlúv o spolupráci zvyčajne dávajú firmy.
  • Či býva v zmluvách napísané, že ambasádor musí byť apolitický.
  • Prečo je podľa odborníka na marketing spolupráca s influencermi rizikom.
  • Ako podľa sociológa ovplyvnila túto kazu polarizácia verejnosti.
  • Či bude verejnosť takto polarizovaná aj naďalej alebo len v týchto dňoch v súvislosti s výsledkami nedávnych prezidentských volieb. 
Domov
Zdieľať
Diskusia