Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
29. apríla 2024, 10:50
Čas čítania 0:36

Mnohí Slováci majú nárok na kúpeľnú liečbu zadarmo. Poisťovňa im pobyt uhradí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pacienti musia patriť do jednej z dvoch kategórií.

Mnohí Slováci navštevujú kúpele, ktoré im pomáhajú s regeneráciou či so zlepšením chronického stavu. Tieto pobyty za určitých podmienok prepláca zdravotná poisťovňa, informuje RTVS.

Poisťovne pacientov rozdeľujú do dvoch kategórií. Poplatky rozlišujú podľa toho, či ide o pacientov s chronickými ochoreniami alebo sa prišli do kúpeľov zregenerovať po operácii či úraze. Pobyty trvajú 21 alebo 28 dní. 

Poplatky poisťovne rozlišujú podľa indikácií A a B. „V skupine A je to 1,70 eura na jeden deň kúpeľnej starostlivosti a v skupine B je to päť eur alebo 7,30 eura na jeden deň, závisí od sezóny. V prvom a vo štvrtom kvartáli roka je to nižšia suma (5 eur) a v druhom a treťom vyššia (7,30 eura),“ vyhlásila riaditeľka odboru schvaľovacích činností VšZP.

Pacienta ubytujú do štandardnej izby. V prípade, že chce pacient nadštandard, musí si zaň priplatiť priamo v kúpeľnom zariadení. Žiadosť o kúpeľnú liečbu posiela odborný lekár, ktorý musí vypísať návrh na takúto starostlivosť.

Anketa:
Aký máš vzťah ku kúpeľom?
Navštevujem ich pravidelne.
Navštívil som ich párkrát.
V kúpeľoch som bol iba raz.
V kúpeľoch som nikdy nebol.
Navštevujem ich pravidelne.
13 %
94 Hlasov
Navštívil som ich párkrát.
23 %
166 Hlasov
V kúpeľoch som bol iba raz.
26 %
185 Hlasov
V kúpeľoch som nikdy nebol.
38 %
277 Hlasov
Thermia Palace, kúpele, Slovensko
Zdroj: Thermia Palace
Domov
Zdieľať
Diskusia