Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
14. mája 2024 o 9:39
Čas čítania 0:41

Mnohí Slováci pred dovolenkou stále nedostali cestovné pasy. Na doklady čakajú už od marca

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ministerstvo vnútra nezvláda obrovský nápor žiadostí o vydanie cestovných dokladov.

Ministerstvo vnútra má problém s vydávaním cestovných pasov včas. Mnohí Slováci si však už zarezervovali dovolenky a bez pasu nemôžu do niektorých krajín pricestovať. Klientske centrá vyhlásili, že na doklady si počkajú až 60 dní, informuje RTVS. Pas by pritom mali vydať maximálne do 30 dní, za príplatok aj skôr.

„Keď som sa tam v piatok bola informovať, že by mal byť už hotový, tak mi bolo povedané, že sa čaká teraz aj 60 dní, že nestíhajú. Nebolo vysvetlené, na základe čoho nestíhajú. Dobiehali tam pasy len marcové, ktoré mali už dávno mať,“ hovorí Michaela.

Ďalšia žena tvrdí, že pri vybavovaní dokladov jej nikto nepovedal, že to bude trvať tak dlho. „Teraz mi oznámili, že za ten mesiac sa to asi nestíha, čiže to budú cca dva mesiace, ale s tým, že mi vôbec nevedia povedať kedy. Vysvetlenie som nedostal,“ ozrejmuje ďalší čakajúci. 

Hovorca ministerstva vnútra Matej Neumann tvrdí, že klientske centrá zažívajú 180-percentný nárast počtu žiadostí. „Našou snahou je, aby občania dostávali pasy v zákonom stanovenej lehote a každý, kto si oň požiada,“ povedal.

Anketa:
Máš cestovný pas?
Áno.
Čakám na jeho vydanie.
Nie.
Áno.
27 %
Čakám na jeho vydanie.
61 %
Nie.
12 %
cestovný pas
Zdroj: TASR/Štefan Puškáš
Domov
Zdieľať
Diskusia