Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
19. mája 2024 o 16:46
Čas čítania 0:54

AKTUÁLNE: Šutaj Eštok tvrdí, že odvrátili hrozbu na nemocnice. V prípade strelca z Handlovej vraj nejde o osamelého vlka

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Minister vnútra uviedol, že monitorujú rizikové osoby aj skupiny.

Minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok na tlačovej konferencii uviedol, že dnes vďaka SIS odvrátili hrozbu na nemocnice. Hrozbu prirovnal k nedávnym vyhrážkam na školách, kde sa páchatelia vyhrážali bombovými útokmi. Šutaj Eštok uviedol, že niečo podobné sa im dnes podarilo vďaka SIS odhaliť aj v kontexte nemocničných zariadení.

Šutaj Eštok zároveň uviedol, že v prípade atentátu na Roberta Fica bol zriadený vyšetrovací tím, ktorý pracuje s verziou, v ktorej nejde o útočníka z Handlovej ako o osamelého vlka.

V kontexte atentátu na premiéra povedal Šutaj Eštok, že nemuselo ísť o útočníka ako o osamelého vlka. Strelec z Handlovej mal dve hodiny po streľbe vymazanú facebookovú aj komunikačnú históriu. Tú však nevymazal on. Preto minister vnútra tvrdí, že nemuselo ísť o osamelého vlka.  

Minister vnútra ďalej uviedol, že monitorujú rizikové osoby aj skupiny. Podľa neho je výkon policajtov navýšený o 30 až 40 %. Monitorujú aj virtuálny priestor, aby odvrátili hrozby a posilnili bezpečnosť Slovenska.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

Minister obrany Robert Kaliňák uviedol, že v stredu 22. mája zasadne ďalšia bezpečnostná rada. Majú na nej hovoriť o aktuálnej situácii aj o tom, aké príjmu legislatívne zmeny, ktorými chcú zvýšiť ochranu osôb či inštitúcií. 

Kaliňák povedal, že „ochrana slobody prejavu prerástla“ až do fyzického útoku na premiéra. Na stredajšej bezpečnostnej rade chcú riešiť aj to, ako viac penalizovať aj verbálne útoky vysokého stupňa nenávisti. Ako to plánujú realizovať, však bližšie neuviedol. 

Správu budeme aktualizovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia