Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
TASR Barbora Fábryová
12. júna 2024 o 18:29
Čas čítania 0:35

Pri Banskej Bystrici zastrelili medvedicu a tri mláďatá. Často vchádzali do zastavanej časti obce

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Pri obci Poniky zastrelili problémovú medvedicu s tromi mláďatami.

  • V katastrálnom území obce Poniky v okrese Banská Bystrica ochranári odstránili problémovú medvedicu a jej tri mláďatá.
  • Medvedica s mladými vchádzala aj do zastavaného územia obce. Obchádzala miestnu farmu, kde sa nepretržite zdržiavala.
  • Starostka informovala, že v okolí obce sa pohybuje viacero medveďov.

Prečo je to dôležité: Medvedica s tromi mladými spôsobovala v obci dlhodobo problémy a pohybovala sa v blízkosti zastavaného územia.

Citát: „Spoločne s medvedicou boli eliminované aj všetky tri mláďatá. Problémová medvedica predstavovala ohrozenie zdravia obyvateľov obce a spôsobovala škody na majetku miestnych obyvateľov,“ uviedla Štátna ochrana prírody.

Širší kontext: V okolí obce Poniky zaznamenali pohyb viacerých medveďov. Samospráva v súčasnosti eviduje od občanov 36 podnetov o pohybe medveďa hnedého v blízkosti intravilánu.

Okrem Poník ochranári v ostatnom čase odstránili problémové medvede aj v obci Očová v okrese Zvolen, kde začiatkom mája zastrelili dva jedince.

Keď chceš vedieť viac, prečítaj si tieto články:

10. júna 2024 o 16:30 Čas čítania 0:24 Medveď útočil na zvieratá na severozápade Slovenska. Vrátil sa po dlhom čase, neodplašili ho ani výstrely Medveď útočil na zvieratá na severozápade Slovenska. Vrátil sa po dlhom čase, neodplašili ho ani výstrely
7. júna 2024 o 8:32 Čas čítania 0:44 V známej rekreačnej oblasti sa môže pohybovať medveď. Mesto vyzýva miestnych aj turistov na opatrnosť a opisuje detaily V známej rekreačnej oblasti sa môže pohybovať medveď. Mesto vyzýva miestnych aj turistov na opatrnosť a opisuje detaily
11. mája 2024 o 13:54 Čas čítania 0:41 Rudolf Huliak zastrelil medveďa pri Očovej. Išlo o mladú medvedicu, ktorá ohrozovala ľudí, tvrdí úrad Rudolf Huliak zastrelil medveďa pri Očovej. Išlo o mladú medvedicu, ktorá ohrozovala ľudí, tvrdí úrad
Domov
Zdieľať
Diskusia