Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
7. júna 2024 o 8:32
Čas čítania 0:44

V známej rekreačnej oblasti sa môže pohybovať medveď. Mesto vyzýva miestnych aj turistov na opatrnosť a opisuje detaily

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Mesto Skalica varuje pred možným výskytom medveďa v okolí.

  • V rekreačnej oblasti v skalických Horách sa pohybuje samec medveďa hnedého.
  • Fotopasca zachytila medveďa v Častkove už aj pred dvomi týždňami a v utorok 4. júna našli ľudia stopy v oblasti Hrubého Rinku.
  • Mesto Skalica uvádza, že môže ísť o toho istého jedinca. 

Prečo je to dôležité: Informovanie o výskyte medveďa v daných lokalitách môže predísť možnému riziku nešťastia. 

Citát: „Medveď je aj napriek prezentovanému obrazu v médiách plachým zvieraťom a pred akýmkoľvek hlukom inštinktívne utečie – či už to bude zacinkanie zvončeka, rozprávanie, alebo pustená hudba z telefónu,“ píše mesto Skalica. 

Širší kontext: Podľa mesta pravdepodobne ide o samca, ktorý bol vytlačený zo svojho teritória a dočasne sa pohybuje v priľahlej oblasti. Všetkých návštevníkov žiada o preventívne opatrenie. Hubári, turisti a cyklisti, ktorí navštívia skalické Hory, by sa podľa mesta nemali pri návšteve lesa pohybovať v úplnej tichosti.

Ľudí vyzýva, aby sa po lese nepohybovali sami, aby pozorne sledovali svoje okolie a predchádzali situácii, keď nebudú počuť okolité ruchy. Osobitne požiadali majiteľov psov, aby ich v lese nepúšťali navoľno a viedli ich výhradne na vôdzke. Tu je zoznam odporúčaní, čo robiť pri stretnutí s medveďom. 

Prečítaj si tiež: 

6. júna 2024 o 10:58 Čas čítania 0:33 V okrese Tvrdošín našli napadnutú jalovicu s pohryzeným krkom. Z útoku podozrievajú medveďa, ktorý útočil už pred mesiacom V okrese Tvrdošín našli napadnutú jalovicu s pohryzeným krkom. Z útoku podozrievajú medveďa, ktorý útočil už pred mesiacom

Domov
Zdieľať
Diskusia