Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR Barbora Fábryová
11. mája 2024 o 13:54
Čas čítania 0:41

Rudolf Huliak zastrelil medveďa pri Očovej. Išlo o mladú medvedicu, ktorá ohrozovala ľudí, tvrdí úrad

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pri Očovej odstránili problémovú medvedicu, vraj opakovane navštevovala obec.

Pri Očovej v okrese Zvolen v piatok 10. mája vo večerných hodinách odstrelili problémovú medvedicu, ktorá údajne opakovane navštevovala intravilán obce. Medveďa zastrelil poslanec za SNS a starosta obce Rudolf Huliak, informujú Noviny.sk.

„Máme podpísané ako poľovné združenie zmluvu so štátnou ochranou prírody, aktuálne máme zmapované štyri synantropné jedince. Jedným z nich bol aj tento,“ povedal pre portál.

V katastrálnom území Očovej ide v tomto roku už o druhého eliminovaného medveďa, problémového jedinca v obci zastrelili aj začiatkom tohto týždňa. 

Synantropná medvedica podľa ochranárov opakovane navštevovala intravilán obce Očová a poškodzovala poľnohospodárske plodiny. „Svojím správaním a výskytom aj v záhradách rodinných domov opakovane ohrozovala miestnych obyvateľov, ako aj návštevníkov obce. Všetky použité metódy averznej terapie u predmetného jedinca boli neúčinné,“ informovala manažérka pre komunikáciu Štátnej ochrany prírody SR Kristína Bocková.

6. mája 2024 o 12:50 Čas čítania 0:19 VIDEO: V Očovej pobehoval splašený medveď. Vodič ho autom naháňal po celej ulici VIDEO: V Očovej pobehoval splašený medveď. Vodič ho autom naháňal po celej ulici

Problémovú medvedicu identifikoval zásahový tím v spolupráci s miestnym poľovníckym spolkom prostredníctvom protokolu identifikácie synantropného jedinca medveďa hnedého. „Správanie medvedice bolo po monitorovaní vyhodnotené ako preukázateľné a reálne riziko ohrozenia zdravia a života ľudí žijúcich a pohybujúcich sa v predmetnej lokalite,“ dodala Bocková.

Medveď
Zdroj: PxHere
Domov
Zdieľať
Diskusia