Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
16. júna 2024 o 13:11
Čas čítania 1:20

Robert Kaliňák o extrémistovi Bombicovi: Ak by sme mali stíhať Dannyho Kollára, tak aj komentátorov v novinách

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Minister obrany Robert Kaliňák tvrdí, že extrémista Bombic sa zmenil. Jeho prejavy už vraj nie sú také ako kedysi.

  • Minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD) sa počas politickej diskusnej relácie V politike vyjadril, že extrémista Daniel Bombic, ktorý vystupuje pod prezývkou Danny Kollár, nemá už také nenávistné prejavy, aké mal v časoch pandémie. 
  • S výrokom nesúhlasil predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka. Ako príklad uviedol nedávne šírenie nenávistných komentárov voči novinárke Zuzane Kovačič Hanzelovej. 
  • Kaliňák si myslí, že ak by mala polícia stíhať Bombica, rovnako by mala pristupovať aj k niektorým novinárom, predovšetkým komentátorom.

Prečo je to dôležité: Extrémista Daniel Bombic dlhodobo šíri nenávistné prejavy voči novinárom, politikom aj lekárom. Zľahčovanie jeho činov zo strany vysokopostaveného politika môže ovplyvniť verejnú mienku voči ďalším obdobným činom.

Citát: „Tie problematické videá, o ktorých hovoríte v súvislosti s Dannym Kollárom, to sú veci, ktoré boli počas covidu, keď tá atmosféra bola mimoriadne vypätá. Ale už túto situáciu zmenili, dokonca sa ospravedlnil, oľutoval a dnešné tie výrazy sú už dramaticky niekde inde,“ obhajoval Kaliňák extrémistu.

„Predpokladám, ak chcete ísť rovnakým metrom, mal by byť stíhaný aj Denník N,“ reagoval ďalej na stíhanie extrémistu Kaliňák.

Širší kontext: Predstavitelia Smeru-SD na nedeľnej tlačovej konferencii zopakovali potrebu rešpektovať iný názor. Poslanci Smeru týmto kritizovali satirický podcast Denníka N s názvom Toto vystrihneme

20. júna 2024 o 12:30 Čas čítania 9:06 Upratovacia influencerka Dominika má na Instagrame vyše milióna followerov: Som bežná žena v teplákoch. Sleduje ma Rihannina mama Upratovacia influencerka Dominika má na Instagrame vyše milióna followerov: Som bežná žena v teplákoch. Sleduje ma Rihannina mama

Jeden z hostí relácie niekoľkokrát nazval Erika Kaliňáka, Richarda Glücka a Juraja Gedru slovom „debili“. Poslanci narážali aj na komentár denníka SME s podtitulkom Rešpektovať iný názor je po novom rešpektovať nezmysly.

Gedra vyzval denník na ospravedlnenie. „To bola naozaj čistokrvná nenávisť vo svojej absolútnej podobe,“ povedal podpredseda vlády a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD). Šéfredaktor Denníka N sa politikom verejne ospravedlnil.

Pravicovému extrémistovi Danielovi Bombicovi nedávno Google zrušil účet na Youtube. Konšpirátor vo svojich videách hajluje, obnažuje sa na ulici, spieva rasistický text piesne či dehonestuje LGBT vlajku. Je trestne stíhaný pre extrémizmus, nebezpečné prenasledovanie, ohováranie a nebezpečné elektronické obťažovanie. 

Bombic si do svojich relácií volal aj nominantov strany Smer-SD či strany Hlas-SD. Jeho hosťom bol napríklad novozvolený predseda Hlasu a minister vnútra Matúš Šutaj Eštok či minister obrany Robert Kaliňák.

Prečítaj si tiež tieto články:

3. júna 2024 o 7:23 Čas čítania 0:41 Extrémistovi Bombicovi zrušili youtubový kanál. Zákaz platí doživotne Extrémistovi Bombicovi zrušili youtubový kanál. Zákaz platí doživotne
28. februára 2024 o 20:07 Čas čítania 0:58 Kovačič Hanzelová končí v politických diskusiách. Dôvodom sú útoky na jej osobu, ktoré vyvrcholili až napadnutím na ulici Kovačič Hanzelová končí v politických diskusiách. Dôvodom sú útoky na jej osobu, ktoré vyvrcholili až napadnutím na ulici
5. apríla 2024 o 17:20 Čas čítania 0:40 Hajluje, kričí nacistické heslá a obnažuje sa. Zverejnili videá, na ktorých Daniel Bombic alias Danny Kollár obdivuje hákové kríže Hajluje, kričí nacistické heslá a obnažuje sa. Zverejnili videá, na ktorých Daniel Bombic alias Danny Kollár obdivuje hákové kríže
KALINAK
Zdroj: TA3
Domov
Zdieľať
Diskusia