Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
16. júna 2024 o 13:44
Čas čítania 1:12

Denník N sa verejne ospravedlnil trom politikom Smeru-SD, ktorých v satirickom podcaste nazval „debilmi“

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Denník N sa verejne ospravedlnil politikom Smeru Erikovi Kaliňákovi, Jurajovi Gedrovi a Richardovi Glückovi. Dôvodom je hanlivé slovo, ktoré použili v satirickom podcaste Toto vystrihneme.

  • Šéfredaktor Denníka N Matúš Kostolný sa verejne ospravedlnil politikom Smeru Erikovi Kaliňákovi, Jurajovi Gedrovi a Richardovi Glückovi za to, že jeden z hostí satirického podcastu Toto vystrihneme opakovane nazval politikov „debilmi“.
  • Kostolný tak reagoval na dnešnú tlačovú besedu predstaviteľov Smeru. Politikom sa ospravedlnil aj editor podcastu Braňo Bezák.

  • Kostolný zároveň politikov vyzval, aby sa ospravedlnili aj oni, a to konkrétne za urážky, ktoré smerujú novinárkam a novinárom, ale aj politickým oponentom. 

Prečo je to dôležité: Verejné ospravedlnenie politikom demonštruje prijatie zodpovednosti médií za svoje chyby. Ospravedlnenia za nevhodné vyjadrenia sú dôležité, no rovnako dôležité je aj upozornenie na potrebu ochrany slobody prejavu. Novinári musia mať možnosť slobodne informovať o chybách politikov a kritizovať ich prešľapy.

Citát: „Nesmial som sa na urážke, ale na absurdnej frekvencii jej výskytu. Zdá sa, že nie všetkým sa to zdalo rovnako zábavné. S odstupom musím povedať, že vtipnosť tohto segmentu nevyvážila jeho urážlivosť. Bol som zodpovedný za strih a urobil som chybu, keď som to vo výslednej nahrávke nechal,“ komentoval nový diel podcastu jeho editor Braňo Bezák.

27. júna 2024 o 14:30 Čas čítania 4:12 Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok

Širší kontext: Predstavitelia Smeru-SD zopakovali na nedeľnej tlačovej konferencii potrebu rešpektovať iný názor. Minulotýždňové príspevky dvoch denníkov podľa vedúceho Úradu vlády SR Juraja Gedru prezentovali nerešpektovanie iného názoru a dehonestovali ľudí, ktorí sa snažia robiť niečo pre Slovensko. Incident dnes riešil aj Robert Kaliňák v diskusnej politickej relácii V politike. 


„Buďte vecní, buďte argumentační a buďte schopní vecne diskutovať aj s politikmi,“ vyzval médiá Gedra. Poukázal na komentár denníka Sme s názvom Rešpektovať iný názor je po novom rešpektovať nezmysly a na spomínaný podcast Denníka N.


Kostolný vysvetlil, že v satirickom podcaste si autori uťahujú zo všetkého a z každého. „Je to satira, nie spravodajstvo alebo názorová žurnalistika. V satire sú hranice najslobodnejšie a obmedzenia najmenšie,“ napísal. Dodal, že ani v satire by však nemal byť vtip postavený iba na urážke ostatných.

16. júna 2024 o 13:11 Čas čítania 1:20 Robert Kaliňák o extrémistovi Bombicovi: Ak by sme mali stíhať Dannyho Kollára, tak aj komentátorov v novinách Robert Kaliňák o extrémistovi Bombicovi: Ak by sme mali stíhať Dannyho Kollára, tak aj komentátorov v novinách
Denník N
Zdroj: Denník N
Domov
Zdieľať
Diskusia