Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eva Thonhauserová
21. júna 2024 o 19:02
Čas čítania 0:38

Štát avizuje zmenu vo vyplácaní dôchodkov. Tento mesiac prídu penzistom peniaze v inom termíne

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Štát upozorňuje, že niektorým penzistom vyplatí dôchodky skôr.

  • Sociálna poisťovňa v súvislosti so štátnym Sviatkom sv. Cyrila a Metoda vyplatí dôchodky o dva dni skôr. 
  • Dôchodcom, ktorí dostávajú dôchodok v hotovosti prostredníctvom pošty, sa najbližší termín výplaty posúva na 4. júl 2024.
  • Penzistom, ktorí dostávajú dôchodok na svoje bankové účty, prídu peniaze v pôvodnom dátume. 

Prečo je to dôležité: Vďaka informovaniu o zmene výplatných termínov dôchodkov sa penzisti môžu včas pripraviť na skorší príjem peňazí, a tak prispôsobiť svoje finančné plány. Upozornenie na zmenu pomáha predísť nedorozumeniam a zabezpečuje, že dôchodcovia dostanú peniaze bez zbytočných komplikácií.


Citát: „Dôchodcovia, ktorým Sociálna poisťovňa zasiela dôchodok na bankový účet a majú termín výplaty dôchodku šiesty deň v mesiaci, budú mať dôchodok na svojom účte k riadnemu termínu,“ uvádza hovorca Sociálnej poisťovne Martin Kontúr. 

Širší kontext: Štátny sviatok sv. Cyrila a Metoda pripadá na piatok 5. júl. Štát mal pôvodne vyplatiť dôchodky v šiestom dni mesiaca, teda 6. júla. 

Keď chceš vedieť viac, tak si prečítaj aj tieto články:

19. júna 2024 o 12:41 Čas čítania 0:49 Trinásty dôchodok vo výške 606 eur dostanú aj seniori, ktorým mesačne prichádza 50 eur. Odborník vysvetľuje, kto má naň nárok Trinásty dôchodok vo výške 606 eur dostanú aj seniori, ktorým mesačne prichádza 50 eur. Odborník vysvetľuje, kto má naň nárok
17. júna 2024 o 12:08 Čas čítania 0:48 TABUĽKA: Expert zverejnil výšku 13. dôchodkov. Mnohí seniori si polepšia o desiatky eur TABUĽKA: Expert zverejnil výšku 13. dôchodkov. Mnohí seniori si polepšia o desiatky eur
11. júna 2024 o 12:55 Čas čítania 0:52 Expert o plošnom vyplácaní 13. dôchodkov: Je to plytvanie a brzdí budúci rast miezd a príjmov Slovákov Expert o plošnom vyplácaní 13. dôchodkov: Je to plytvanie a brzdí budúci rast miezd a príjmov Slovákov
Domov
Zdieľať
Diskusia