Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
29. júna 2024 o 14:49
Čas čítania 0:48

Slovenského diplomata vláda nepustila do New Yorku. Dôvodom môže byť podľa neho to, že je gay

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Metoda Špačeka nedobrovoľne vyoutovala redaktorka článku týždenníka Plus 7 Dní.

Diplomat Metod Špaček, ktorý sa mal stať diplomatom OSN v New Yorku, v rozhovore pre Denník N povedal, že mu ministerstvo zahraničných vecí zrušilo vyslanie do USA na poslednú chvíľu. Myslí si, že dôvodom je to, že je gay a pracoval pre Zuzanu Čaputovú.

„Sú možné len dve verzie. Prvá je, že je to politická pomsta prezidentke, respektíve osobe, ktorá pre ňu pracovala, alebo to súvisí s mojou sexuálnou orientáciou, s tým, že som LGBTI človek a že si ministerstvo nevie predstaviť vyslať do zahraničia pár rovnakého pohlavia,“ odpovedal Špaček na otázku, prečo si myslí, že do New Yorku nakoniec nepoletí.

Denník N v rozhovore upozornil na to, že portál Pluska týždenníka Plus 7 Dní nedobrovoľne Špačeka vyoutoval článkom, v ktorom Špačekovho manžela nazval spolubývajúcim: „Dvaja muži a dieťa. Vedúci Čaputovej kancelárie vychováva bábätko so spolubývajúcim.“

Redaktorka portálu dokonca zvonila u Špačeka doma, kde videla kočík a ženu, ktorú mylne označila ako opatrovateľku, pričom išlo o príbuznú. Diplomat vtedy uvažoval, že z Bratislavy odídu. „Myslím, že to je prekročenie akejkoľvek žurnalistickej etiky, pokiaľ o žurnalistike vôbec môžeme hovoriť. Keď vám niekto búcha do dverí, vyhľadá si vašu adresu, má potrebu prísť do bytu, tak je to vzbudzovanie strachu,“ povedal na adresu redaktorky. 

Domov
Zdieľať
Diskusia