Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
14. júla 2024 o 16:20
Čas čítania 0:50

Vláda chce v septembri meniť ústavu, oznámil minister Smeru. Plánujú rokovať s KDH

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Koalícia o tom môže začať rokovať až v septembri, keďže parlament má letné prázdniny.

  • Minister pôdohospodárstva Richard Takáč v relácii TA3 povedal, že o návrhoch na prípadnú zmenu Ústavy SR sa môžu prvýkrát rozprávať v septembri. 
  • Možnosť zmeny Ústavy SR spomenul nedávno premiér Robert Fico ako hrádzu voči progresívnym a liberálnym ideológiám. Fico podľa Takáča pomenoval vo svojom prejave na bratislavskom Devíne reálny stav a problémy v spoločnosti.
  • Takáč tvrdí, že žiadne rokovania ešte neprebehli. O návrhoch na zmeny sa dá podľa neho prvýkrát rozprávať až v septembri, keďže aj parlament má prázdniny.

Prečo je to zaujímavé: Takáč hovoril o tom, aké hodnoty zastupuje strana Smer-SD. Ide o hodnoty, ako je aj manželstvo muža a ženy. Pritom nevylučuje rokovania s opozičným KDH.

Citát: „Aj na základe toho vyjadrenia chceme určité hodnoty, ktoré patria do spoločnosti, ktorú zastupujeme aj my v Smere-SD, zakotviť aj do ústavy. Hodnoty, ako je manželstvo muža a ženy a veci s tým spojené,“ priblížil.

Širší kontext: Tamara Stohlová z Progresívneho Slovenska považuje „hrádzu voči progresivizmu za zástupný problém a odvádzanie pozornosti od toho, že sa neriešia skutočné problémy ľudí.

21. augusta 2024 o 16:20 Čas čítania 4:30 Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil

Takáč nevníma žiadny rozkol v Smere-SD k téme zmierenia v spoločnosti. Potvrdil, že okrúhly stôl politických strán momentálne nebude. Dodal tiež, že rezorty intenzívne pracujú na ďalších legislatívnych krokoch. Verí, že na jeseň sa predloží lex atentát 2 a možno aj lex atentát 3.

takáč
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Domov
Zdieľať
Diskusia