Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
19. júla 2024 o 13:44
Čas čítania 0:45

Masívny výpadok internetu ovplyvnil aj slovenského mobilného operátora či letisko. Spoločnosti situáciu riešia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Rozsiahly výpadok internetu ovplyvnil mnohé krajiny, medzi ktorými je aj Slovensko.

  • Problémy vzniknuté rozsiahlym výpadkom internetového spojenia eviduje aj Slovensko. Výpadky sa dotkli Letiska M. R. Štefánika v Bratislave či Telekomu.

  • Letisko v Bratislave pre Refresher potvrdilo, že zaznamenali výpadok odbavovacieho systému dopravcu Ryanair.
  • Telekom oznámil, že spoločnosť zažíva interné výpadky IT systémov.
  • Podľa informácií Ministerstva hospodárstva SR výpadok nezasiahol kľúčové spoločnosti kritickej infraštruktúry. Elektrárne, distribučné spoločnosti, ale i štátna spoločnosť SPP fungujú bez prevádzkových obmedzení.

Prečo je to dôležité: Výpadky ovplyvňujú dôležité infraštruktúry a služby, čo môže mať priamy vplyv na životy občanov a cestujúcich.

Širší kontext: Služby Telekomu, ako sú hovory, dáta a správy, zostávajú normálne v prevádzke, ale systémy nie sú plne dostupné pre prijímanie požiadaviek zákazníkov v predajniach, na kontaktných linkách či aktiváciu nových služieb. Situáciu rieši spoločnosť od skorých ranných hodín. IT systémy sa podľa Telekomu postupne stabilizujú.


Odbavovací systém Letiska M. R. Štefánika je plne funkčný a lety vybavujú podľa platného letového poriadku. Letisko však zaznamenalo výpadok odbavovacieho systému dopravcu Ryanair. Počas dnešného dňa sú naplánované ešte 3 odlety dopravcu Ryanair – do Milána, Dalamanu v Turecku a do Dublinu. Ak bude problém pretrvávať, cestujúcich letov odbavia na letisku manuálne.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tento článok:

19. júla 2024 o 10:10 Čas čítania 0:42 AKTUÁLNE: Masívny výpadok internetu vo svete paralyzoval dopravu, banky aj médiá AKTUÁLNE: Masívny výpadok internetu vo svete paralyzoval dopravu, banky aj médiá
Domov
Zdieľať
Diskusia