Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
26. júla 2024 o 11:23
Čas čítania 0:40

Francúzske železnice paralyzovali podpaľačské útoky. V celej krajine hlásia pred začiatkom olympiády rozsiahle meškania

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Páchatelia cielili na sieť vysokorýchlostných vlakov Národného železničného dopravcu vo Francúzsku.

  • Viaceré parížske stanice čelili v noci podpaľačským útokom. Páchatelia cielili na sieť vysokorýchlostných vlakov, informuje CNBC.
  • Útoky spôsobili rozsiahle meškania pred otváracím ceremoniálom olympijských hier, ktorý sa koná dnes večer v Paríži.
  • Požiare páchatelia založili pozdĺž tratí spájajúcich napríklad mesto Lille na severe, Bordeaux na západe a Štrasburg na východe Francúzska.

Prečo je to dôležité: Meškania v doprave môžu ovplyvniť prípravy a prístup návštevníkov a športovcov na miesto konania olympijských hier.

Citát: „Po tomto masívnom útoku, ktorého cieľom bolo paralyzovať sieť vysokorýchlostných tratí, bolo veľké množstvo vlakov odklonených alebo zrušených,“ píše Národný železničný dopravca vo Francúzsku (SNCF) vo vyhlásení. 

Širší kontext: Útoky zasiahli aj medzinárodné služby Eurostar, ktoré spájajú Spojené kráľovstvo, Francúzsko, Belgicko, Holandsko a Nemecko. Francúzsky minister dopravy Patrice Vergriete podpaľačské útoky odsúdil. Na tlačovom brífingu povedal, že vo veci prebieha vyšetrovanie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia