Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
7. augusta 2024 o 9:26
Čas čítania 0:53

Muža v Česku obrali podvodníci o viac ako 5-tisíc eur. Použili na neho nový typ podvodu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nie je isté, či peniaze dostane niekedy späť.

62-ročný muž zo Zlínska v Českej republike prišiel v priebehu pár dní o 5 536 eur. Podvodníci sa vydávali za bankárov, následkom čoho vylákali od staršieho muža tisíce eur, informoval portál novinky.cz.

„Tento podvod spočíva v tom, že osoba, ktorá vám zavolá, pozná niektoré dáta z vašich osobných dokladov, napríklad časť čísla občianskeho preukazu alebo vaše presné bydlisko. To v ľuďoch vzbudzuje dôveru, že sa skutočne jedná o pracovníka banky, v ktorej majú uložené svoje peniaze,“ informovala policajná hovorkyňa Monika Kozumplíková.

Celé sa to začalo telefonátom o potvrdení návštevy pobočky v Brne, kde mal starší muž žiadať o pôžičku viac ako 9 800 eur. Muž podvodníkom tvrdil, že o žiadnu pôžičku nežiadal a dokonca v Brne ani nebol.

Podvodník začal mužovi diktovať jeho presné bydlisko a časť čísla jeho občianskeho preukazu. Po získaní mužovej dôvery mu povedal, že niekto pravdepodobne zfalšoval jeho doklady a tým pádom si môže požiadať o ďalšie pôžičky.

Množstvo ďalších telefonátov od údajných bankárov presvedčilo staršieho pána k vytvoreniu falošného účtu u Českej národnej banky, na ktorý si mal muž previesť všetky úspory.

31. júla 2024 o 12:30 Čas čítania 3:16 Z upratovačky milionárka: Podnikateľka celý majetok zanechala svojej chyžnej. Pracovala pre ňu 17 rokov Z upratovačky milionárka: Podnikateľka celý majetok zanechala svojej chyžnej. Pracovala pre ňu 17 rokov

„V ten týždeň mu prišiel e-mail z jednej z jeho bánk, že peniaze z jeho príkazu k úhrade nepreviedli, pretože sa jedná o podvod,“ informovala KozumplíkováMuž následne podal na podvodníkov trestné oznámenie. Doposiaľ nie je jasné, či sa mu podarí získať ukradnuté peniaze späť.

Domov
Zdieľať
Diskusia