Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
26. augusta 2024 o 8:34
Čas čítania 0:24

Na Slovensko prichádza ďalšia vlna búrok aj horúčav. Prvé zrážky možno očakávať už dnes, teploty budú dosahovať až 34 °C

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Meteorológovia vydali výstrahy pred vysokými teplotami.

Tento týždeň môžu Slováci okrem vysokých teplôt očakávať aj silné búrky. Tie sa môžu na našom území objaviť už dnes, no výraznejšiu búrkovú situáciu očakávajú meteorológovia zajtra, informuje iMeteo.sk.

Búrky môžu dnes zasiahnuť územie Vysokých a Nízkych Tatier. Zrážky možno očakávať aj v horských oblastiach Banskobystrického kraja. Podľa portálu ide o stacionárne búrky, ktoré nad oblasťou hôr pomerne rýchlo vzniknú a následne zaniknú.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) dnes vydal pre niektoré okresy výstrahy prvého stupňa pred vysokými teplotami. Horúčavy dnes udrú najmä v okresoch Banskobystrického, Trenčianskeho, Košického a Nitrianskeho kraja. Teploty môžu dosiahnuť až tropických 34 °C. Výstrahy platia od 13.00 hod do 17.00 hod.

SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia