Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
10. septembra 2024 o 8:55
Čas čítania 0:34

Priprav sa na extrémne výkyvy počasia. Európu čaká výrazné ochladenie aj sneh

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Po vlne horúčav prichádza vytúžené ochladenie. Spolu s ním vlna intenzívnych dažďov a na niektorých miestach aj sneh.

Po neutíchajúcich tropických teplotách nás čaká vlna studených a upršaných dní. Na jemné prehánky môžeš zabudnúť, Európu čaká vlna silných búrok a na niektorých miestach dokonca aj snehu, informuje imeteo.sk.

Meteorológovia pripisujú výrazné ochladenie tlakovým nížam „Jandranka“, ktoré vznikli v dôsledku rapídneho oteplenia Stredozemného a Jadranského mora.

Sneženie k nám môže prísť v dôsledku vysokej teploty chorvátskeho mora. Keď sa nad neho dostane studený vzduch, spôsobí rýchle odparovanie vody a vznik zrážok. Pri uvoľnení do ovzdušia možno následne očakávať dážď alebo sneh.

Výrazné ochladenie

Vplyv studeného vzduchu zasiahne naše územie najmä vo štvrtok a piatok, kedy sa denné teploty budú pohybovať pri hranici 15 stupňov Celzia, hlási SHMÚ. Odborníci očakávajú v najbližších dňoch príval intenzívnych dažďov.

Studený vzduch v Alpách spôsobí výrazné zníženie hranice sneženia, už od 900 m n. m., a nad 1 400 m n. m. hrozí niekoľko desiatok centimetrov nového snehu.

počasie mapa počasie mapa
Zobraziť galériu
(2)
Domov
Zdieľať
Diskusia