Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
dnes 3. októbra 2024 o 8:56
Čas čítania 1:18

Exposlanec Pčolinský spojil bratislavský klub Pink Whale s užívaním drog. Vedenie mu poslalo tvrdý odkaz

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V posledných mesiacoch došlo v Bratislave k viacerým policajným raziám.

  • Bývalý poslanec Národnej rady SR za Sme Rodina Peter Pčolinský zverejnil status, v ktorom obhajuje policajné razie v bratislavských hudobných kluboch, ktoré označil za „drogové hniezda.“
  • Vo svojom príspevku použil ako príklad obľúbený bratislavský klub Pink Whale, kde najprv tento podnik priamo označil, no následne jeho meno zmazal. Aj napriek tomu v statusoch naznačuje, že išlo o loď na Dunaji s dúhovou vlajkou.
  • Vedenie klubu Pink Whale reagovalo na tvrdenia s tým, že počas ich fungovania sa u nich vykonali viaceré finančné a policajné kontroly, pričom nebolo zistené žiadne porušenie zákona. Klub tiež žiada Pčolinského o verejné ospravedlnenie a stiahnutie statusu, inak zváži právne kroky za poškodenie dobrého mena.

Prečo je to dôležité: Policajné razie v bratislavských kluboch sú stále častejšie a vyvolávajú otázky o primeranosti týchto zásahov. Podnikatelia a návštevníci klubov vnímajú akcie ako neodôvodnené a príliš tvrdé. Vznikajú obavy, že razie môžu ohroziť bratislavskú klubovú scénu.

3. októbra 2024 o 13:00 Čas čítania 2:58 Firma podnikateľa spájaného s oligarchom Bödörom bude rekonštruovať úrad vlády, vyhrala miliónovú súťaž Firma podnikateľa spájaného s oligarchom Bödörom bude rekonštruovať úrad vlády, vyhrala miliónovú súťaž

Citát: „Pán Peter Pčolinský označil ste náš klub ako drogové hniezdo bez akéhokoľvek náznaku dôkazu. Je nám úplne jasné, že jedným z dôvodov, prečo ste proti nášmu klubu, je prítomnosť spomínanej dúhovej vlajky na našej palube ako symbolu rovnosti a prijatia, s ktorým máte zrejme osobný problém,“ uviedol majiteľ klubu Pink Whale Ľuboš Šoška.

Širší kontext: Šoška žiadal Pčolinského o okamžité vymazanie statusu a zabránenie jeho ďalšiemu šíreniu, podľa jeho slov dochádza k poškodzovaniu dobrého mena klubu Pink Whale. Zároveň exposlanca požiadal o verejné ospravedlnenie za „šírenie spomenutých lží“. Ak sa tak nestane, Šoška uvádza, že sa bude brániť súdnou cestou. Pčolinský medzičasom príspevok zmazal, no doposiaľ sa verejne neospravedlnil.

V posledných mesiacoch došlo v Bratislave k viacerým policajným raziám. Obľúbené podniky, ako Alchymista, Kácečko a Wax2 sa stali cieľom zásahov.

Návštevníci opisujú akcie polície ako agresívne a neadekvátne, s odvolaním sa na nepríjemné správanie ozbrojených jednotiek. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok avizoval, že razie v kluboch budú pokračovať. Polícia bude podľa jeho slov „veľmi tvrdo” zasahovať aj na školách.
Pink Whale
Zdroj: FB

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tiež:

2. októbra 2024 o 13:08 Čas čítania 0:50 Minister Šutaj Eštok: Razie v kluboch budú pokračovať. Polícia bude „veľmi tvrdo” zasahovať aj na školách Minister Šutaj Eštok: Razie v kluboch budú pokračovať. Polícia bude „veľmi tvrdo” zasahovať aj na školách
1. októbra 2024 o 13:00 Čas čítania 5:45 Kontaktovali sme svedkov razie v klube WAX2: Kamoške policajt povedal, nech sa pomočí Kontaktovali sme svedkov razie v klube WAX2: Kamoške policajt povedal, nech sa pomočí
2. októbra 2024 o 9:30 Čas čítania 3:40 Bývalý funkcionár NAKA: Úlohou polície pri razii nie je prehľadávať na diskotéke náhodných ľudí, ale distribútorov drog Bývalý funkcionár NAKA: Úlohou polície pri razii nie je prehľadávať na diskotéke náhodných ľudí, ale distribútorov drog
Domov
Zdieľať
Diskusia