Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová SITA
15. októbra 2024 o 17:49
Čas čítania 0:35

Slovenská sporiteľňa vstúpila ako akcionár do Crowdberry. Firmám pomôžu rásť aj cez alternatívne financovanie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na Slovensku chýbajú investície do inovatívnych projektov.

  • Slovenská sporiteľňa vstúpila ako akcionár do investičnej platformy Crowdberry, aby prispela k rozvoju slovenskej ekonomiky. Platforma ponúka firmám alternatívne zdroje financovania cez hromadné investovanie.
  • Crowdberry investori ponúkajú firmám, akými sú GymBeam, MultiplexDX alebo Boataround, možnosti financovania.
  • Podľa bývalého prezidenta Európskej centrálnej banky Mária Draghiho musia európske krajiny zrýchliť inovácie a rozšíriť zdroje rastu, pričom Slovensko zaostáva za inými krajinami EÚ v oblasti kapitálového financovania. Draghi varuje, že Slovensku chýbajú investície do inovatívnych projektov.

Citát: „Sme započítaní medzi ostatné krajiny strednej a východnej Európy s preinvestovanými 0,023 % z HDP. Získali sme silného strategického partnera, s ktorým zdieľame víziu budovania kapitálového trhu,“ dodáva managing partner Crowdberry Dano Gašpar.

Širší kontext: Vstup Slovenskej sporiteľne do Crowdberry predstavuje prvú priamu bankovú investíciu v regulovanej fintech spoločnosti na Slovensku. Táto spolupráca má uľahčiť prístup k súkromnému rastovému kapitálu, čím pomôže aj konkurencieschopnosti slovenských firiem.

Prečítaj si aj tieto články:

15. októbra 2024 o 10:51 Čas čítania 0:33 Finančná správa si opäť posvieti na prevádzkarov. Počas leta rozdali tisícové pokuty Finančná správa si opäť posvieti na prevádzkarov. Počas leta rozdali tisícové pokuty
13. októbra 2024 o 13:40 Čas čítania 0:53 Vláda plánuje aktualizovať informácie o dávkach z tretieho piliera. Tie sa dotknú úpravy a zjednotenia dôchodkovej prognózy Vláda plánuje aktualizovať informácie o dávkach z tretieho piliera. Tie sa dotknú úpravy a zjednotenia dôchodkovej prognózy
5. októbra 2024 o 7:51 Čas čítania 0:45 Ministerstvo práce avizuje veľké zmeny týkajúce sa minimálnej mzdy. Mala by byť na úrovni 60 % priemernej mzdy Ministerstvo práce avizuje veľké zmeny týkajúce sa minimálnej mzdy. Mala by byť na úrovni 60 % priemernej mzdy
vesna, Slovenská sporiteľňa, banka, financie
Zdroj: Refresher
Domov
Zdieľať
Diskusia