Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
12. apríla 2023 o 16:05
Čas čítania 0:48

V Nemecku bude povolených až 25 gramov marihuany, plánuje vláda. Takéto podmienky čiastočnej legalizácie navrhuje

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Pozmenené plány na legalizáciu marihuany sú menej rozsiahle než pôvodné. Vypadla z nich možnosť predaja marihuany pre dospelých v špecializovaných obchodoch.

Nemecká vláda predstavila plán na čiastočnú legalizáciu marihuany. V rámci neho plánuje, že v budúcnosti nebude trestná držba 25 gramov marihuany ani pestovanie maximálne troch rastlín. Vláda chce okrem toho umožniť aj pestovanie a predaj marihuany v špeciálnych združeniach. 

Pozmenené plány na legalizáciu marihuany sú menej rozsiahle než pôvodné. Vypadla z nich možnosť predaja marihuany pre dospelých v špecializovaných obchodoch. Tento krok sa však posunul do druhej fázy legalizačného procesu, v ktorej sa má otestovať v niektorých modelových regiónoch za účasti odborníkov.

Rozhodnutie prišlo po rokovaniach vlády s Európskou komisiou. Ešte počas apríla má byť predstavený konkrétny návrh zákona o regulácii držby, pestovania a príslušných spoločenských združeniach. Ak návrh schváli vláda, posunie sa na odobrenie do oboch komôr nemeckého parlamentu.

10. októbra 2024 o 9:30 Čas čítania 5:29 Slávka pracuje v Nemecku ako elektrikárka: Vo firme mali najprv predsudky, mesačne si zarobím aj viac ako 5-tisíc eur (Rozhovor) Slávka pracuje v Nemecku ako elektrikárka: Vo firme mali najprv predsudky, mesačne si zarobím aj viac ako 5-tisíc eur (Rozhovor)

Minister zdravotníctva Karl Lauterbach a šéf rezortu poľnohospodárstva Cem Özdemir zdôrazňujú, že vláda chce týmito krokmi zasiahnuť voči čiernemu trhu a kriminalite. Hovorili o kontrolovanom predaji pre dospelých, ktorý má byť sprevádzaný preventívnymi opatreniami pre mládež.

Domov
Zdieľať
Diskusia