Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
14. apríla 2023, 20:15
Čas čítania 1:02

Vatikán vytvoril centrum, ktoré bude analyzovať mystické zjavenia Panny Márie. Ide skúmať slzenia sôch aj vnútorné hlasy

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Jeho cieľom je analyzovať a interpretovať rôzne prípady mariánskych zjavení.

V rámci Pápežskej mariánskej medzinárodnej akadémie (PAMI) bolo zriadené centrum na skúmanie mystických javov spojených s Pannou Máriou, informoval v piatok spravodajský web Vatican News.

Cieľom centra je analyzovať a interpretovať rôzne prípady mariánskych zjavení, lakrimácií (slzenia sôch), ale aj vnútorných hlasov, stigiem a iných javov, ktoré prebiehajú alebo sa už stali, ale stále čakajú na vyjadrenie cirkevnej autority o svojej pravosti.

„Je dôležité objasniť tieto javy, pretože často spôsobujú zmätok, šíria sa úzkostné apokalyptické scenáre alebo dokonca obvinenia voči pápežovi a cirkvi,“ vysvetlil predseda Pápežskej mariánskej akadémie Stefano Cecchin.

Cirkev považuje zjavenia za možné

Svoju činnosť táto nová ustanovizeň začne v sobotu 15. apríla 2023 v sídle PAMI.  Nová inštitúcia má za cieľ poskytovať konkrétnu podporu pri výskume, overovaní a informovaní o takýchto javoch, a to vždy v súlade s magistériom cirkvi, kompetentnými autoritami a platnými normami Svätej stolice, objasnil Cecchin.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Centrum sa skladá z riadiaceho výboru a ústredného vedeckého výboru, pričom čoskoro vzniknú aj miestne vedecké výbory, ktoré budú pôsobiť ako operatívna sieť. Katolícka cirkev považuje mariánske zjavenia v zásade za možné.

Agentúra APA pripomenula, že v Rakúsku sa nachádza niekoľko mariánskych svätýň spojenými so správami o zjaveniach Panny Márie: napríklad Absam, Luggau a Marbach, ale zatiaľ žiadne neboli cirkevne uznané.

Známe a cirkvou uznané sú napr. mariánske zjavenia v Lurdoch (Francúzsko), vo Fatime (Portugalsko) a v Guadalupe (Mexiko), ale aj v La Salette, Notre-Dame du Laus a Paríži (Francúzsko), v Banneux a Beauraingu (Belgicko), v obci Knock (Írsko), v mestečku San Nicolás de los Arroyos (Argentína), v Gietrzwalde (Poľsko), v mestečku Kibeho (Rwanda) a v meste Akita (Japonsko).

Vatikán.
Vatikán. Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia