Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
7. mája 2023, 8:05
Čas čítania 0:42

Tiktok podľa bývalých zamestnancov monitoroval používateľov, ktorí sledovali LGBTI+ videá

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Čínska platforma obvinenia odmieta.

Sociálna sieť Tiktok si údajne viedla zoznam používateľov, ktorých monitorovala na základe toho, že sledovali LGBTI+ obsah. S odhalením prišiel Wall Street Journal na základe svedectva bývalých zamestnancov.

Podľa zamestnancov z USA, Veľkej Británie a Austrálie platforma údaje o používateľoch súčasne archivovala. Bývalí zamestnanci sa obávajú, že informácie mohli byť zdieľané s tretími stranami alebo použité na vydieranie používateľov.

V súvislosti s obvineniami reagovala čínska platforma stroho: „Ochrana súkromia a bezpečnosti ľudí, ktorí používajú Tiktok, je jednou z našich najvyšších priorít.“ 

Ešte minulý rok požadovala skupina GLAAD zastupujúca práva queer ľudí, aby technologické spoločnosti podnikli kroky na ochranu používateľských údajov a súkromia. Chceli, aby platformy zastavili prax cielenia reklamy, vďaka ktorej firmy používajú výkonné algoritmy na odporúčanie obsahu používateľom s cieľom maximalizovať zisk.

4. marca 2024, 12:30 Čas čítania 4:43 Influencerka Eugenia mala len 38 kíl, obviňujú ju z úmyselného šírenia anorexie. Ona tvrdí, že nemá žiadny problém Influencerka Eugenia mala len 38 kíl, obviňujú ju z úmyselného šírenia anorexie. Ona tvrdí, že nemá žiadny problém

Nakladanie s používateľskými údajmi spoločnosťou Tiktok v prospech Číny je predovšetkým v USA dlhodobo zdrojom obáv. Americkí zákonodarcovia dokonca pre obavy z čínskej špionáže minulý rok vyzvali na úplný zákaz aplikácie.

Tiktok
Tiktok Zdroj: Pexels
Domov
Zdieľať
Diskusia