Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer TASR
12. mája 2023 o 16:35
Čas čítania 0:43

Požiadal si o 350 € na nákup notebooku? Prvé stovky žiakov na Slovensku už dostali SMS potvrdenia, skontroluj si mobil

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ako prví dostali kód žiaci vybraných bratislavských škôl.

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie s Digitálnou koalíciou spustili doručovanie overovacích kódov na nákup informačno-technologických zariadení pre žiakov, ktorí požiadali o 350-eurový príspevok na nákup notebooku. Zaregistrovaných je 53 000 uchádzačov o príspevok. 

Prvým stovkám žiakov už prišli overovacie kódy, uviedla vicepremiérka Veronika Remišová. „V ostrej fáze projektu, ktorú Digitálna koalícia spustí do konca mája, získa svoje overovacie kódy ďalších 20 000 žiakov,“ doplnila.

Prvé stovky žiakov už dostali kód

Predseda Digitálnej koalície Mário Lelovský povedal, že do uvedeného pilotného procesu sú zaradené tri bratislavské stredné školy, kde 254 rodičov prvákov dostalo SMS o tom, že sú oprávnení žiadať v predajni digitálny príspevok. V prevádzkach sú vyškolení predajcovia, aby poskytli príspevok a zariadenie. Vzdelávaciu pomôcku je možné si vyzdvihnúť do konca októbra.


Zmluvných obchodov je v hlavnom meste SR 16 a sú to štyria zmluvní predajcovia. Na Slovensku ich je celkovo 92, ktorí majú v celej SR 275 prevádzok k dispozícii, vyčíslil predseda.


Čaká sa aj na podpis telekomunikačných operátorov, ktorých prevádzok je v celej SR spolu niekoľko stoviek. „Predpokladáme, že do konca mája bude k dispozícii 500 predajných miest,“ dodal Lelovský.

príspevok, notebook, žiaci
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová
Domov
Zdieľať
Diskusia