Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
17. mája 2023, 13:44
Čas čítania 0:33

Google začne vo veľkom vymazávať neaktívne gmailové účty. Treba si dať pozor, ak sa dlhodobo neprihlásiš, prídeš o účet aj dáta

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Zmena bude platiť najskôr od konca roka 2023.

Ak sa viac ako 24 mesiacov neprihlásiš do svojho gmailového účtu, môžeš oň prísť. Ako uvádza technologický portál The Verge s odkazom na produktovú manažérku Google Ruth Kricheli, pravidlá používania služieb spoločnosti sa budú v dohľadnom čase meniť. 

Podľa pôvodných pravidiel by si po 2 rokoch neaktivity v účte prišiel o všetky dáta, no firma sa rozhodla, že po novom odstráni rovno celý účet.

Pokiaľ by bol tvoj účet dlhší čas neaktívny, Google ťa pred prípadným zmazaním upozorní na to, aby si ho začal používať. Zatiaľ však máš čas na nápravu, pretože tieto avizované zmeny by mali začať platiť najskôr v decembri tohto roku.

Portál 9to5Google dodáva, že pokiaľ spoločnosť Google tvoj účet zmaže, nový účet s rovnakým menom už nebude možné vytvoriť. Firma chce týmto spôsobom zrejme zamedziť prípadným pokusom o vydávanie sa za cudzie osoby a krádež identity.

Google
Zdroj: Wikimedia
Domov
Zdieľať
Diskusia