Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
25. mája 2023 o 18:48
Čas čítania 1:27

Influencer Jovinečko a Nemocnica Bory si uťahujú zo Všeobecnej zdravotnej poisťovne. Tá na video ostro zareagovala v komentároch

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vo videu komik Jovinečko ukazuje nablýskané priestory nemocnice, ale aj skutočnosť, že nie sú plne dostupné pre poistencov Všeobecnej zdravotnej poisťovne. Podľa poisťovne ide o zavádzanie.

Nemocnica Bory už síce naplno funguje, no najväčšia štátna poisťovňa s ňou nemá podpísanú zmluvu na operačné programy. Všeobecná zdravotná poisťovňa s novou nemocnicou doteraz uzavrela zmluvu pokrývajúcu iba ambulantné zákroky.

Z tejto situácie si pred pár dňami na Instagrame vystrelil aj známy komik Filip Jovanovič alias Jovinečko. Vo videu síce ukazuje nablýskané priestory nemocnice, ale v druhej časti videa upriami pozornosť na to, že tieto priestory nie sú plne dostupné pre poistencov Všeobecnej zdravotnej poisťovne. Podľa VšZP však influencer vo videu zavádza.

Jovinečko video natočil priamo v Nemocnici Bory, kde využil vstupnú halu, ale zahral sa aj na zamestnanca recepcie v modrom zdravotníckom oblečení. Z videa vyplýva, že mu nemocnica priestory na natáčanie sama poskytla. Video však na Instagrame neoznačil ako spoluprácu či platenú reklamu. Na to, ako skeč vznikol a či ide o platenú spoluprácu, sme sa v zaslaných otázkach pýtali priamo influencera.

jovinečko, nemocnica Bory, VšZP
Zdroj: Jovinečko (Instagram)

Poisťovni sa postoj nemocnice nepáči 

Na video medzičasom zareagovala aj samotná VšZP. Podľa názoru poisťovne reklama známeho influencera hraničí s dehonestáciou a uvádza nepravdivé informácie.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

Jovinečko vo videu vyžaduje operáciu slepého čreva, no recepčný mu vzápätí odpovedá, že ako poistenec VšZP má vraj smolu, pretože štátna poisťovňa nemá s nemocnicou zazmluvnené takéto operačné zákroky. 

Toto je podľa vyjadrenia VšZP zavádzajúce. „Neodkladnú zdravotnú starostlivosť, akou je aj operácia slepého čreva, hradí VšZP aj nezmluvnému poskytovateľovi,“ uvádza poisťovňa.

Svojich poistencov v komentári priamo pod videom Jovinečka ubezpečuje, že majú k dispozícii širokú sieť rovnako moderných zdravotníckych zariadení, a uvádza, že „sa prvýkrát stretla s nátlakovou a nekorektnou formou pri žiadosti o zazmluvnenie zo strany zariadenia“.

VšZP zváži právne kroky

„V prípade, že sa od tohto zavádzajúceho konania neupustí, voči jednotlivcom a skupinám, ktoré vyrábajú a zdieľajú takýto obsah, VšZP podstúpi potrebné právne kroky,“ upozornila poisťovňa.

Moderná nemocnica naďalej nie je úplne dostupná pre tisíce pacientov na Slovensku. VšZP s nemocnicou podpísala zmluvu iba na tzv. ambulantnú starostlivosť. Je to druh liečby, keď pacient príde do zdravotníckeho zariadenia na jednu alebo viac hodín, no následne je v rovnaký deň prepustený domov.

O vyjadrenie sme požiadali Nemocnicu Bory, rovnako ako samotného influencera Jovinečka, no do vydania článku sme ich stanovisko zatiaľ nedostali. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Filip Jovanovič (@jovinecko)

Domov
Zdieľať
Diskusia