Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Radka Klučárová
25. mája 2023, 18:48
Čas čítania 1:27

Influencer Jovinečko a Nemocnica Bory si uťahujú zo Všeobecnej zdravotnej poisťovne. Tá na video ostro zareagovala v komentároch

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vo videu komik Jovinečko ukazuje nablýskané priestory nemocnice, ale aj skutočnosť, že nie sú plne dostupné pre poistencov Všeobecnej zdravotnej poisťovne. Podľa poisťovne ide o zavádzanie.

Nemocnica Bory už síce naplno funguje, no najväčšia štátna poisťovňa s ňou nemá podpísanú zmluvu na operačné programy. Všeobecná zdravotná poisťovňa s novou nemocnicou doteraz uzavrela zmluvu pokrývajúcu iba ambulantné zákroky.

Z tejto situácie si pred pár dňami na Instagrame vystrelil aj známy komik Filip Jovanovič alias Jovinečko. Vo videu síce ukazuje nablýskané priestory nemocnice, ale v druhej časti videa upriami pozornosť na to, že tieto priestory nie sú plne dostupné pre poistencov Všeobecnej zdravotnej poisťovne. Podľa VšZP však influencer vo videu zavádza.

Jovinečko video natočil priamo v Nemocnici Bory, kde využil vstupnú halu, ale zahral sa aj na zamestnanca recepcie v modrom zdravotníckom oblečení. Z videa vyplýva, že mu nemocnica priestory na natáčanie sama poskytla. Video však na Instagrame neoznačil ako spoluprácu či platenú reklamu. Na to, ako skeč vznikol a či ide o platenú spoluprácu, sme sa v zaslaných otázkach pýtali priamo influencera.

jovinečko, nemocnica Bory, VšZP
Zdroj: Jovinečko (Instagram)

Poisťovni sa postoj nemocnice nepáči 

Na video medzičasom zareagovala aj samotná VšZP. Podľa názoru poisťovne reklama známeho influencera hraničí s dehonestáciou a uvádza nepravdivé informácie.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Jovinečko vo videu vyžaduje operáciu slepého čreva, no recepčný mu vzápätí odpovedá, že ako poistenec VšZP má vraj smolu, pretože štátna poisťovňa nemá s nemocnicou zazmluvnené takéto operačné zákroky. 

Toto je podľa vyjadrenia VšZP zavádzajúce. „Neodkladnú zdravotnú starostlivosť, akou je aj operácia slepého čreva, hradí VšZP aj nezmluvnému poskytovateľovi,“ uvádza poisťovňa.

Svojich poistencov v komentári priamo pod videom Jovinečka ubezpečuje, že majú k dispozícii širokú sieť rovnako moderných zdravotníckych zariadení, a uvádza, že „sa prvýkrát stretla s nátlakovou a nekorektnou formou pri žiadosti o zazmluvnenie zo strany zariadenia“.

VšZP zváži právne kroky

„V prípade, že sa od tohto zavádzajúceho konania neupustí, voči jednotlivcom a skupinám, ktoré vyrábajú a zdieľajú takýto obsah, VšZP podstúpi potrebné právne kroky,“ upozornila poisťovňa.

Moderná nemocnica naďalej nie je úplne dostupná pre tisíce pacientov na Slovensku. VšZP s nemocnicou podpísala zmluvu iba na tzv. ambulantnú starostlivosť. Je to druh liečby, keď pacient príde do zdravotníckeho zariadenia na jednu alebo viac hodín, no následne je v rovnaký deň prepustený domov.

O vyjadrenie sme požiadali Nemocnicu Bory, rovnako ako samotného influencera Jovinečka, no do vydania článku sme ich stanovisko zatiaľ nedostali. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Filip Jovanovič (@jovinecko)

Domov
Zdieľať
Diskusia