Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
28. mája 2023, 18:11
Čas čítania 0:47

Zasľúbená zem? Ruské štátne firmy a médiá žiadajú 6-dňový pracovný týždeň, ľudia sa majú obetovať pre vojnu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ruská propagandistka vyhlásila, že občania by mali po pracovnom čase ďalšie dve hodiny pracovať v závodoch na výrobu munície. Tento prístup podľa Veľkej Británie pripomína sovietske časy.

Ruské štátom podporované médiá a podnikateľské skupiny vyzvali Kremeľ, aby pre Rusov povolil šesťdňový pracovný týždeň. Dôvodom sú zvýšené ekonomické výdavky na vedenie „špeciálnej vojenskej operácie“, ako Moskva nazýva vojnu na Ukrajine.


Vo svojej nedeľnej správe to na sociálnej sieti Twitter uviedlo britské ministerstvo obrany s tým, že odpracované hodiny navyše podľa všetkého nemajú byť zaplatené.

Londýn konštatuje, že v posledných mesiacoch sa tón verejnej debaty v Rusku posunul od výlučného trestania kritikov invázie smerom k príkazom, aby sa občania obetovali s cieľom podporiť vojenské úsilie Kremľa.


Britský rezort obrany pripomína, odvolávajúc sa na informácie tajných služieb, vyjadrenie ruskej propagandistky Margarity Simonjanovej, ktorá je manažérkou oficiálnych prokremeľských médií. Tá 21. mája vyhlásila, že občania by mali po pracovnom čase vo svojich zamestnaniach ďalšie dve hodiny každý deň pracovať v závodoch na výrobu munície.


Tento prístup podľa Británie jasne evokuje formu spoločenského nátlaku známeho zo sovietskych čias. „Zdôrazňuje aj to, ako vedenie Ruska s veľkou pravdepodobnosťou identifikuje ekonomickú výkonnosť za rozhodujúci faktor, čo sa týka víťazstva vo vojne,“ dodalo ministerstvo.

Domov
Zdieľať
Diskusia