Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
29. mája 2023, 9:35
Čas čítania 0:41

Nový posun v prípade ranča pri Žiline, kde lev zabil chovateľa. Majiteľka nevie, čo robiť so zvieratami, tri šelmy žiada utratiť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Úrady aktuálne hľadajú nový domov pre 6 levov a 11 tigrov.

Majiteľka ranča pri Žiline požiadala o utratenie troch zvierat, pretože žili v skupine s levom, ktorý pred dvomi týždňami usmrtil chovateľa. Vysvetľuje to obavami, že by zvieratá mohli opäť zaútočiť. Zatiaľ však nie je jasné ani to, čo bude s ostatnými šelmami, ktoré na ranči chovajú, píšu tvnoviny.sk.

17. mája 2023, 15:02 Čas čítania 3:30 Tiger tam dohrýzol ženu, majiteľ ponúkal mláďatá za 5 000 €. Ranč pri Žiline, kde lev zabil muža, má na konte plno škandálov Tiger tam dohrýzol ženu, majiteľ ponúkal mláďatá za 5 000 €. Ranč pri Žiline, kde lev zabil muža, má na konte plno škandálov

Hrozí, že pokiaľ si šelmy neprerozdelia slovenské zoologické záhrady, budú ich musieť utratiť. „Štát, si myslím, zanedbal dlhé roky túto situáciu, pretože sa ukázalo, že štát absolútne nie je pripravený prevziať napríklad starostlivosť o takéto zvieratá,“ povedal riaditeľ ZOO Košice Erich Kočner.

Nový domov sa teraz úrady snažia nájsť pre 6 levov a 11 tigrov. Zoologické záhrady na Slovensku však nemajú kapacitu na to, aby prijali väčšie množstvo takýchto zvierat. 

„Naša ZOO, pravdaže, nemá kapacity na takýto druh jedincov, aby sme prijali väčšie množstvo. Jedince takéhoto druhu zaradiť do už fungujúcej svorky, ktorého tá svorka nepozná, je veľmi náročné a nie vždy sa to podarí, čiže ani nie je isté, že by sa začlenil nový jedinec do už fungujúcej svorky,“ povedala hovorkyňa ZOO Bojnice Andrea Klasová. 

ranč pri žiline
Zdroj: Facebook/Ranč pri Žiline
Domov
Zdieľať
Diskusia