Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
18. júna 2023 o 17:08
Čas čítania 0:52

Ukrajinská protiofenzíva: Obsadili dedinu v Záporožskej oblasti. Ťažké boje pokračujú, veľké straty majú obe strany

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ukrajincom sa má dariť aj v Chersonskej oblasti, kde sa im údajne podarilo zničiť ruský muničný sklad.

Ukrajina opätovne dobyla dedinu Pjatychatky v Záporožskej oblasti na juhu krajiny, tvrdí to Ruskom dosadený predstaviteľ v tejto oblasti Vladimir Rogov.

Rogov priblížil, že ukrajinské sily túto obec obsadili a zaujali opevnené pozície. Dodal, že ruské delostrelectvo na Ukrajincov útočí a ťažké boje v Záporožskej oblasti pokračujú.
Ukrajina sa k záležitosti bezprostredne nevyjadrila. V prípade potvrdenia týchto správ by to bol pre Kyjev prvý zisk v tejto oblasti od začiatku ukrajinskej protiofenzívy.

Podľa najnovších správ ukrajinských úradov sa ukrajinskému vojsku darilo v Cherchonskej oblasti na juhu Ukrajiny. Podarilo sa im zničiť muničný sklad neďaleko Ruskom okupovaného prístavného mesta Heničesk.

„Naše ozbrojené sily ráno zasadili dobrý úder – a veľmi hlasný – v dedine Rykove v Heničeskom okrese na dočasne okupovanom území Chersonskej oblasti,“ uviedol hovorca odeskej vojenskej správy Serhij Bratčuk vo videozázname, ktorý bol zverejnený v nedeľu. Bratčuk dodal, že na mieste sa nachádzal významný muničný sklad, ktorý bol však zničený. Zahraničné spravodajské agentúry však neboli schopné tieto správy overiť. Ruská strana sa k údajnému útoku bezprostredne nevyjadrila.

12. júla 2024 o 10:30 Čas čítania 5:39 Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár

Ukrajinské médiá zverejnili aj videozáznamy, na ktorých je možné pozorovať rozsiahly stĺpec dymu a horiace projektily letiace po oblohe a počuť zvuk výbuchov. Britské ministerstvo obrany v nedeľu oznámilo, že ťažké boje pokračujú v Záporožskej oblasti, v západnej časti Doneckej oblasti a v okolí mesta Bachmut. Obe strany podľa ministerstva utrpeli značné straty.

Domov
Zdieľať
Diskusia