Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
24. júna 2023 o 19:16
Čas čítania 0:55

Zajtra sa vyčasí, ale budúci týždeň opäť rátaj s búrkami. Takéto počasie nás čaká v nasledujúcich dňoch

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Meteorológovia v nedeľu zrážky neočakávajú. Cez deň bude jasno až polooblačno.

Po intenzívnom zrážkovom období by mali búrky a dážď na našom území pomaly doznievať. Podmienky na ich vývoj ešte ostali v závetrí pohorí v Banskobystrickom kraji a na Gemeri, no vo večerných hodinách by mali postupne odznieť, informuje SHMÚ. V nedeľu (25. 6.) už meteorológovia búrky neočakávajú.

Na ostatné územie už od severozápadu až severu prúdi chladnejší, suchší a stabilnejší vzduch, v ktorom sa netvorí kopovitá, ale len nízka až stredná slohová oblačnosť a tá búrky neprinesie. Zajtra sa už búrky s vysokou pravdepodobnosťou nevyskytnú nikde na našom území, píšu meteorológovia.

V nedeľu už bude jasno

Na naše územie bude nedeľu za zvlneným studeným frontom od západu zasahovať tlaková výš so stredom v alpskej oblasti, ktorá počas dňa zoslabne.

V noci bude prevažne oblačno, od severozápadu sa oblačnosť bude postupne zmenšovať. Prehánky a búrky budú ojedinele najmä na strednom Slovensku a východe. Najnižšia nočná teplota bude 17 až 12 °C, v údoliach lokálne okolo 10 °C.

Cez deň bude jasno až polooblačno, miestami prechodne zväčšená oblačnosť, najmä v horských oblastiach. Prehánky sa vyskytnú výnimočne. Zrána bude ojedinele hmla. Najvyššia denná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 24 až 29 °C, na Kysuciach, Orave, Liptove a hornom Spiši okolo 22 °C. Fúkať bude prevažne severný vietor rýchlosťou 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h).

V pondelok bude ešte pekne, ale zvyšok týždňa sa bude opäť niesť v znamení letných búrok a prehánok.

Domov
Zdieľať
Diskusia