Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová TASR
30. júna 2023, 8:01
Čas čítania 0:32

Hrozí mu 5 rokov basy a obrovská pokuta: Už poznajú detaily o turistovi, ktorý vyryl v Koloseu meno priateľky

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Talianski karabinieri vo vyhlásení uviedli, že muža identifikovali pomocou fotografických porovnaní. Videozáznam z predmetného činu sa dostal aj na sociálne siete, kde si vyslúžil kritiku.

Talianska polícia sa domnieva, že muž, ktorý minulý týždeň v rímskom Koloseu vyryl do kameňa svoje i priateľkine meno, je turista žijúci v Spojenom kráľovstve. Incident sa stal pred pár dňami v obľúbenej turistickej destinácii. Keď okoloidúci turista začal natáčať trestný čin a spýtal sa, či to myslí vážne, nezodpovedný vandal sa iba pousmial a pokračoval vo svojej činnosti.


Talianski karabinieri vo vyhlásení uviedli, že muža identifikovali pomocou fotografických porovnaní. Videozáznam z predmetného činu sa dostal aj na sociálne siete, kde si vyslúžil kritiku. Polícia meno podozrivého ani ďalšie informácie k tomuto prípadu neposkytla. Muž vyryl do Kolosea nápis Ivan+Haley 23, talianske úrady prisľúbili, že ho nájdu a potrestajú.


Tento rok bol podobný čin v rímskom Koloseu polícii nahlásený najmenej štyrikrát. Za takýto vandalizmus hrozí v Taliansku pokuta zhruba 13 800 eur a päťročné väzenie.

Rímske Koloseum postavili v rokoch 70 až 80 n. l. Tento najväčší amfiteáter na svete využívali starovekí rímski cisári na verejné popravy a vtedajšie krvavé, divácky atraktívne športy, ako boli gladiátorské zápasy či boje s divými zvieratami – to všetko pred davom až 50 000 ľudí. Koloseum v súčasnosti každoročne navštívi približne milión turistov.
Rímske Koloseum postavili v rokoch 70 až 80 n. l. Tento najväčší amfiteáter na svete využívali starovekí rímski cisári na verejné popravy a vtedajšie krvavé, divácky atraktívne športy, ako boli gladiátorské zápasy či boje s divými zvieratami – to všetko pred davom až 50 000 ľudí. Koloseum v súčasnosti každoročne navštívi približne milión turistov. Zdroj: Wikimedia/FeaturedPics/na voľné použitie
Domov
Zdieľať
Diskusia