Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
2. júla 2023 o 14:30
Čas čítania 0:47

Americká CIA chce v Rusku vo veľkom verbovať špiónov. Plánuje využiť nespokojnosť s vojnou na Ukrajine

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Podobná príležitosť na získanie nových špiónov sa vraj naskytne len raz za generáciu.

Riaditeľ americkej Ústrednej spravodajskej služby CIA William Burns uviedol, že ozbrojená vzbura lídra žoldnierov z Vagnerovej skupiny Jevgenija Prigožina bola výzvou pre ruský štát, ktorá ukázala korozívny účinok vojny prezidenta Vladimira Putina na Ukrajine. 

Nespokojnosť s vojnou v Rusku vytvára podľa šéfa CIA výnimočnú príležitosť verbovať špiónov. „Nespokojnosť s vojnou bude naďalej podkopávať ruské vedenie pod pokrievkou neustálej štátnej propagandy a útlaku. Takáto šanca sa naskytne len raz za generáciu a my v CIA ju nemienime premárniť,“ vyhlásil Burns počas prednášky pre britskú nadáciu Ditchley Foundation.

William Burns, ktorý v rokoch 2005 – 2008 pôsobil ako veľvyslanec USA v Moskve, označil už spustenie vojny proti Ukrajine za strategickú chybu Ruska, ktorá odhalila jeho vojenskú slabosť a poškodila ruskú ekonomiku na celé roky. Šéf CIA v júni tajne navštívil Ukrajinu, kde mu Volodymyr Zelenskyj predstavil ambiciózne plány na znovuzískanie Ruskom okupovaných území a začatie rokovaní o prímerí pred koncom tohto roka.

Domov
Zdieľať
Diskusia