Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martina Havranová
9. júla 2023, 16:18
Čas čítania 0:52

Tragédia: 6 ľudí zomrelo pri nepodarenom pokuse o núdzové pristátie v poli v Kalifornii. Pilot nič nevidel

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ide už o druhú smrteľnú nehodu, ku ktorej došlo na letisku French Valley za uplynulý týždeň.

Šesť ľudí prišlo o život pri nehode malého lietadla, ktoré sa počas druhého pokusu o pristátie v nepriaznivom počasí zrútilo do poľa na juhu Kalifornie a následne začalo horieť. V noci na nedeľu to oznámili miestne úrady. TASR správu prevzala z agentúry AP. Incident sa odohral ešte v sobotu blízko kalifornského mesta Murrieta. Malé lietadlo Cessna C550, ktoré vzlietlo z Las Vegas, sa v hmle dvakrát pokúšalo o pristátie na letisku French Valley.

Pilot podľa polície pre zlé počasie prakticky nič nevidel a riadil sa len pokynmi letového dispečera. Lietadlo sa zrútilo na zem približne 150 metrov od začiatku pristávacej dráhy, na ktorú chcelo dosadnúť. Na palube lietadla sa nachádzalo šesť ľudí. Všetci pri náraze zahynuli. Vyšetrovatelia amerického Národného úradu pre bezpečnosť v doprave (NTSB) uviedli, že lietadlo sa po náraze vznietilo. Plamene zachvátili celý stroj okrem chvostovej časti. Oheň spálil aj približne pol hektára pôdy.

7. mája 2024, 9:30 Čas čítania 5:41 Najstráženejšie väzenie na svete ADX Florence: Pobyt v ňom je horší než smrť, sedí tu aj drogový kráľ El Chapo Najstráženejšie väzenie na svete ADX Florence: Pobyt v ňom je horší než smrť, sedí tu aj drogový kráľ El Chapo

Komunikácia pilota a strediska riadenia letovej prevádzky bude predmetom vyšetrovania, oznámil NTSB. Agentúra AP dodáva, že ide už o druhú smrteľnú nehodu, ku ktorej došlo na letisku French Valley za uplynulý týždeň. V utorok sa tam krátko po vzlete zrútilo jednomotorové lietadlo Cessna 172 na priľahlé parkovisko. Nehoda si vyžiadala jednu obeť a troch ranených.

Domov
Zdieľať
Diskusia