Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eduard Starkbauer
29. júla 2023, 12:46
Čas čítania 0:31

NOVÝ CENNÍK: Inflácia nedá pokoj ani mŕtvym, mnohí Bratislavčania si za hrobové miesta poriadne priplatia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Niektorým vzrastú náklady až 10-násobne.

Pohrebníctvo Marianum, ktoré spravuje cintoríny v hlavnom meste, zvyšuje po vyše 10 rokoch poplatky za hrobové miesta. Podľa Bratislavských novín budú nové vyššie ceny v platnosti už od 1. augusta. 

Vedúca obchodného oddelenia pohrebníctva Katarína Šemberová tvrdí, že v aktualizovanom cenníku služieb je zohľadnené pokrytie nákladov, ktoré firme Marianum vznikajú v súvislosti so správou cintorínov. Zároveň je zavedená aj inflačná doložka.

Hrob
Zdroj: Marianum

Veľkým rozdielom oproti súčasnosti je, že ceny služieb sa budú líšiť v závislosti od typu pochovania. V novom cenníku sa zavádza najnižšia cena za služby spojené s nájmom urnového miesta v kolumbáriu a vyššie ceny za nájom hrobového, resp. hrobkového miesta.

Pôvodná cena 13,53 € za 1 rok bez rozdielu typu hrobového miesta sa mení najzásadnejšie pre 6-miestne hroby a 4-miestne krypty. Platcovia za tieto miesta zaplatia približne 10-násobok pôvodnej ceny.

Domov
Zdieľať
Diskusia