Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
6. augusta 2023 o 17:22
Čas čítania 1:02

Peter Sagan nedokončil rozlúčkový šampionát. Ešte predtým MS na hodinu prerušili ekologickí aktivisti

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Peter Sagan nepatril medzi favoritov. Odstúpil aj druhý Slovák Matúš Štoček.

Hlavné mužské preteky na majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike museli organizátori na hodinu prerušiť. Na 80. kilometri trasy pretekov z Edinburghu do Glasgowa sa totiž prilepili na vozovku ekologickí aktivisti a úplne ju zablokovali. Proti demoštrantom z organizácie „This is Rigged“ musela zakročiť škótska polícia. Sedemminútový náskok medzi vedúcou skupinou a pelotónom ostal v platnosti aj po hodinovom prerušení. 

Nepríjemná správa pre slovenskú cyklistiku prišla o niekoľko desiatok minút neskôr, keď sa trojnásobný svetový šampión Peter Sagan rozhodol odstúpiť. Na technicky náročnom mestskom okruhu v Glasgowe neudržal odstup a asi 110 km pred koncom si to namieril k tímovému autobusu. Odstúpil na treťom z dovedna desiatich okruhov. Do cieľa nedobicykloval ani druhý Slovák Matúš Štoček.

Pre Petra Sagana to bol už trinásty a zároveň posledný štart na MS v cyklistike. Sedemnásobný držiteľ zeleného dresu z Tour de France už dávnejšie avizoval, že sa chce v budúcnosti venovať horskej cyklistike. 

V Glasgowe Sagan nepatril v cestných pretekoch k favoritom. Už budúci víkend sa však v Škótsku predstaví aj v disciplíne cross country, v ktorej si chce vybojovať miestenku na budúcoročnú parížsku olympiádu.

Domov
Zdieľať
Diskusia