Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
8. augusta 2023, 10:35
Čas čítania 0:46

Táto slovenská reštaurácia by mala dostať michelinskú hviezdu, vyhlásil známy šéfkuchár. Štát čelí tlaku z gastropriemyslu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Michelinske reštaurácie môžu priniesť na Slovensko nových turistov.

Slovensko stále nie je súčasťou gastronomického sprievodcu Michelin, a preto nemôže mať reštauráciu s michelinskou hviezdou. Vznikla preto petícia, za ktorú sa postavili známe tváre slovenskej gastronómie. Jej cieľom je vytvoriť tlak na štát, aby sprievodcovi zaplatil za členstvo, čo by mohlo pomôcť turizmu, informuje Pluska.

Šéfkuchár Grand Hotela River Park Jaroslav Žídek tvrdí, že takáto investícia by sa určite vyplatila. „Prvým z dôvodov je rozvoj turizmu, ale nie turizmu, že sem prídete na jednu noc. Keď už si plánujete cestu do nejakej reštaurácie, tak sem neprídete ráno, nenajete sa a idete preč,“ povedal.

Na Slovensku je niekoľko reštaurácií, ktoré by si to zaslúžili

Žídek vyhlásil, že na Slovensku pozná niekoľko reštaurácií, ktoré by si zaradenie do michelinského sprievodcu zaslúžili. „Na Spiši, myslím, sú hneď dve dobré reštaurácie vedľa seba. No v mojich očiach je najväčším favoritom šéfkuchár Jožko Breza z Batizoviec, a to nie je Bratislava ani centrum Tatier. Aj v Košiciach sú minimálne dva podniky hodné takéhoto ocenenia,“ tvrdí. Breza varí v reštaurácii Gašperov mlyn. 

16. mája 2024, 15:00 Čas čítania 2:46 Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom

Podľa neho michelinskú hviezdu nemusí dostať iba luxusná reštaurácia, môže to byť aj malé bistro v centre. Šéfkuchár však upozorňuje, že michelinská hviezda nemusí automaticky priniesť záplavy turistov. 

žídek
Zdroj: TASR/Dano Veselský
Domov
Zdieľať
Diskusia