Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
10. augusta 2023, 21:05
Čas čítania 0:44

Vyjdeš opitý z nočného klubu, taxík ťa domov odvezie úplne zadarmo. Taliansko spustilo kontroverzný experiment

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Iniciatíva z dielne talianskeho ministra dopravy rozdelila krajinu na dva tábory.

Talianska vláda spustila kontroverzný experiment s cieľom zabezpečiť odvoz opitým ľuďom v kluboch. Ide o pilotný projekt pod taktovkou ministra dopravy Mattea Salviniho, ktorý chce týmto opatrením znížiť množstvo problémov spojených s víkendovými akciami. Na sociálnych sieťach si však našiel vlnu odporcov, informuje portál La Repubblica

Vládny experiment sa začal už minulý víkend a pokračovať by mal až do polovice septembra. Zapojilo sa doň dokopy šesť podnikov a vyhradených naň bolo 60-tisíc eur. Otvárací víkend však nedopadol najúspešnejšie, keďže bezplatné taxíky využili len dvadsiati ľudia.

Napriek chvályhodnej iniciatíve sa vládny pokus stretol s veľkou kritikou zo strany viacerých Talianov. Tí nechápu vyhradenie financií pre mladých ľudí pod vplyvom alkoholu, ktorí víkendy trávia na diskotékach. 

„Ak ste starší a musíte ísť domov z lekárskej prehliadky, platíte za taxík; ak si mladý, opitý a musíš ísť domov z diskotéky, štát ti to zaplatí. Nie je to krajina pre starých ľudí, ale pre opitých mladých ľudí,“ uvádza jeden z pobúrených používateľov Twitteru.

5. mája 2024, 12:00 Čas čítania 4:14 Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky

Niektorí zasa túto snahu talianskej vlády považujú za pokus o normalizáciu alkoholu, ktorú považujú za nebezpečnú a hlúpu. Napriek tomu bude iniciatíva s bezplatnými taxíkmi pokračovať aj najbližší mesiac.

Bezplatné taxíky pre ľudí odchádzajúcich z diskoték rozdelili Taliansko na dva tábory. Niektorí iniciatívu podporujú, našla sa však aj výrazná skupina obyvateľov, ktorí ju odsudzujú.
Bezplatné taxíky pre ľudí odchádzajúcich z diskoték rozdelili Taliansko na dva tábory. Niektorí iniciatívu podporujú, našla sa však aj výrazná skupina obyvateľov, ktorí ju odsudzujú. Zdroj: Pexels/Skitterphoto
Domov
Zdieľať
Diskusia