Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová
28. augusta 2023, 21:21
Čas čítania 0:36

Apple prichádza na európsky trh s novinkou. Uľahčí život podnikateľom

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Funkcia Tap to Pay predajcom umožní jednoducho a rýchlo prijímať platby z Apple Pay, ale aj z ostatných bezkontaktných kreditných a debetných kariet, alebo digitálnych peňaženiek bez použitia platobného terminálu.

Spoločnosť Apple prichádza do EÚ s technológiou Tap to Pay, ktorá uľahčí život mnohým maloobchodným predajcom. Po spustení na americkom trhu, v Spojenom kráľovstve či Austrálii už mieri aj do Holandska, informuje portál iCulture.nl. 

Posledné roky sú používatelia Apple elektroniky zvyknutí platiť prostredníctvom aplikácie Apple Pay jednoducho a bezkontaktne hodinkami alebo smartfónom. Funkcia Tap to Pay má rovnaký princíp. Predajcom umožní jednoducho a rýchlo prijímať nielen platby z Apple Pay, ale aj z ostatných bezkontaktných kreditných a debetných kariet, alebo ďalších digitálnych peňaženiek, ako napríklad Google Pay. Na zariadeniach novších ako iPhone XS budú môcť zákazníci dokonca zadať svoj PIN kód. 

Obchodníkom spoločnosť poskytne riešenie problému s kúpou platobného terminálu a jeho následným pripojením na internet. Novú technológiu testovali niekoľko mesiacov v predajniach Apple po celom svete. Tap to Pay by tak mala zaistiť bezpečné overovanie platieb a dostatočne nahradiť platobný terminál. Kedy sa nová funkcia dostane aj na náš trh, zatiaľ nie je jasné. 

Tap to Pay, iphone, Apple
Zdroj: trustedreviews.com
Domov
Zdieľať
Diskusia