Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
28. augusta 2023, 14:21
Čas čítania 0:31

FOTO: Českí turisti si po túre zaplávali v tatranskom plese. Zákaz kúpania im neprekážal, hrozí im vysoká pokuta

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Napriek tomu, že Štátna ochrana prírody každoročne vyzýva na to, aby sa turisti v plesách nekúpali, mnohí to aj tak porušujú.

Napriek tomu, že je kúpanie v tatranských plesách zakázané, mnoho turistov ich využíva na schladenie. Na jeden z takýchto prípadov upozornila aj členka facebookovej skupiny Srdcom turista. „Čo som dnes videla, to je už moc. Českí turisti nemajú problém – Žabie plesá, majú veľa peňazí asi. Si myslia, že je to auqapark alebo jazero na kúpanie, och,“ napísala k fotografiám turistka Lenka. 

Do komentárov pod príspevok mnohí ľudia zverejnili fotografie z tatranských plies, v ktorých sa kúpali dovolenkári z mnohých krajín. Španielom, Britom ani Poliakom zrejme zákaz kúpania neprekážal a po náročných túrach si vo vode zaplávali. 

Štátna ochrana prírody pripomína, že pokuty za takéto kúpania sú poriadne drahé. Turisti by si za chvíľkové schladenie mohli zaplatiť až 300 eur. V prípade, ak by však poškodili ekosystém, pokuta by mohla byť desaťnásobne vyššia. 

tatrytatry
Zobraziť galériu
(2)
Domov
Zdieľať
Diskusia