Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Daniel Mikolášik TASR
9. septembra 2023, 8:36
Čas čítania 1:18

VIDEO: Pre zemetrasenie v Maroku ľudia panikárili, mladík chcel utiecť do bezpečia aj so svojím PS5. Hlásia 632 mŕtvych

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Mnohí obyvatelia museli pre zemetrasenie stráviť noc v uliciach. Išlo o najsilnejšie zemetrasenie, aké zasiahlo túto časť severnej Afriky za posledných 100 rokov.

Aktualizácia 9:37 – Počet obetí zemetrasenia, ktoré v noci na sobotu zasiahlo Maroko, sa zvýšil na najmenej 632. Ďalších 329 osôb utrpelo zranenia a stav 51 z nich je vážny, hovoria údaje marockého ministerstva vnútra.

Najmenej 296 ľudí zahynulo a 153 ďalších utrpelo zranenia v dôsledku zemetrasenia s magnitúdou 6,8, ktoré v noci z piatka na sobotu zasiahlo Maroko. TASR prevzala správu z agentúr AFP a AP a stanice CNN.


Zemetrasenie prinútilo mnohých obyvateľov krajiny stráviť noc v uliciach. Kráľovské marocké ozbrojené sily totiž varovali, že ešte stále hrozia následné otrasy. Podľa Amerického geologického ústavu (USGS) išlo o najsilnejšie zemetrasenie, aké zasiahlo túto časť severnej Afriky za posledných 100 rokov.

Na Twitteri koluje hrozivé video zachytávajúce moment, keď sa zemetrasenie začalo prejavovať v uliciach marockého mesta. Ľudia na záberoch začali panikáriť a utekať do bezpečia. Niektorí počas toho padali na zem. Situáciu zachytila bezpečnostná kamera. Okrem videa koluje na sociálnej sieti aj fotka mladíka, ktorý po údere zemetrasenia vybehol z domu aj so svojou hernou konzolou PlayStation 5. 

 
K zemetraseniu došlo v marockom pohorí Vysoký Atlas krátko po 23. hodine miestneho času v relatívne malej hĺbke 18,5 kilometra, uviedla USGS, pričom epicentrum sa nachádzalo asi 72 kilometrov juhozápadne od Marrákeša, mesta s približne 840 000 obyvateľmi a obľúbenej turistickej destinácie.


Toto historické mesto, ktoré je vyhľadávané turistami, bolo údajne vážne zasiahnuté, píše stanica BBC. Zemetrasenie vyvolalo paniku medzi obyvateľmi v Marrákeši, Agadire a ďalších mestách a otrasy bolo cítiť aj v Rabate a Casablance, informovali miestne noviny. 

Domov
Zdieľať
Diskusia