Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
27. septembra 2023, 19:52
Čas čítania 1:16

VIDEO: Prezidentka Zuzana Čaputová v prejave vyzvala ľudí na účasť vo voľbách

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podľa prezidentky je dôležité zúčastniť sa sobotňajších volieb.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová vyzvala ľudí na účasť v sobotných predčasných parlamentných voľbách. „V žiadny iný deň nemáte v rukách takú moc ako v deň volieb a chcem vás požiadať, aby ste ju využili,“ uviedla v stredajšom mimoriadnom prejave. Ľudia by podľa nej nemali hľadať dokonalých politikov, ale najväčšiu mieru stotožnenia s niektorým z kandidátov.

„Nedajme sa hrubosťou tejto kampane odradiť a jej témami pomýliť. Aj v týchto voľbách pôjde najmä o funkčnosť zdravotníctva, o kvalitu našich škôl, o pomoc ľuďom v núdzi, o budovanie infraštruktúry, o zodpovedné hospodárenie, o príležitosti, ktoré svojim deťom vytvoríme, aby ich nemuseli hľadať inde vo svete,“ vyhlásila prezidentka.

Pre hlavu štátu sú tieto voľby aj o odvahe nepodľahnúť strachu, ktorý sa podľa nej mnohí snažia vyvolať. „Sú o sebavedomí nás, voličov, že sme schopní veriť v demokraciu a nepotrebujeme cúvať k autokracii. Že sme schopní vidieť silu politika v jeho argumentoch a schopnostiach, a nie v jeho kriku z tlačoviek a sociálnych sietí. A budú aj o tom, kam chceme ako štát patriť,“ skonštatovala.

Podľa prezidentky nie sú všetci politici rovnakí

Hlava štátu nesúhlasí s presvedčením, že všetci politici sú rovnakí. Ako poukázala, líšia sa v politickom programe, vo svojej motivácii aj v štýle politiky. „Všímajme si, aké plány majú so Slovenskom, do akej miery sú schopní alebo schopné ovládať svoje emócie. Či sa snažia svojou prácou a komunikáciou budovať most dôvery k tým druhým,“ vyhlásila.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Ako skonštatovala prezidentka, Slovenská republika je mladý štát, ktorý za neľahkých 30 rokov ukázal, že je hodný rešpektu. „Máme dobré meno v zahraničí, sme považovaní za spoľahlivého partnera. Sme suverénny štát, ktorý je braný pozitívnejšie, než si doma myslíme,“ upozornila.

Pripomenula, že kvalitu života tvorí nielen politika, ale aj samotní ľudia. „Sme odkázaní žiť tu spolu, spolupracovať, komunikovať, budovať našu krajinu. Čím pozitívnejší obraz spoločnosti sme schopní sami vytvárať, tým viac sa to odrazí aj na jej politickej tvári a politickej kultúre, ktorá u nás zavládne,“ dodala.

Domov
Zdieľať
Diskusia