Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Martin Adam Pavlík
1. októbra 2023, 10:43
Čas čítania 0:41

Pellegrini nevylúčil spoluprácu s KDH. Majerský vraj nechce ísť do vlády so Smerom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Pellegrini nevylúčil spoluprácu s KDH. Majerský vraj nechce ísť do vlády so Smerom
Zdroj: Reprofoto/TV Markíza

Spoluprácu nevylúčil na 100 percent.

Predseda strany HLAS – sociálna demokracia Peter Pellegrini počas stretnutia politických lídrov na Markíze povedal, že s lídrom KDH Milanom Majerským si rozumie, a naznačil možnú spoluprácu vo vláde.

Pellegrini si zároveň myslí, že v budúcej vláde by nemali sedieť dvaja expremiéri, pretože by to z dlhodobého hľadiska nefungovalo. Narážal tým na spoluprácu s Robertom Ficom. Ako príklad uviedol rozkol Ivety Radičovej s Mikulášom Dzurindom a neskôr aj Igora Matoviča s Eduardom Hegerom v minulých vládach.

hlas
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Dodal, že by preferoval trojkoalíciu namiesto štvorkoalície, ktorá by bola ťažšia na udržanie. Milan Majerský z KDH však v relácii krátko nato prezradil, že nechce ísť do vlády so Smerom, a teda stále platí to, čo vravel pred voľbami.

Nevylúčil to však na 100 percent a dodal, že bude rokovať s každou stranou, ktorá ich prizve k rokovaciemu stolu. Uzavrel to tým, že finálne rozhodnutie musí prísť na základe rozhodnutia celého predsedníctva strany, nielen jeho. Podľa momentálneho rozdelenia mandátov by napriek Majerského slovám Smer dokázal vytvoriť vládu aj bez KDH, ak by mal za partnerov Hlas a SNS.

KDH Milan Majerský
Zdroj: TASR/Dano Veselský
Domov
Zdieľať
Diskusia