Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
6. októbra 2023 o 20:30
Čas čítania 0:45

Na Slovensku sa výrazne ochladí už o pár hodín. Objaviť sa môže aj prvý sneh v týchto okresoch

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Meteorológovia zároveň upozorňujú na nočné mrazy.

Na našom území dôjde už cez víkend k výraznejšiemu ochladeniu. I keď sa ešte v sobotu 7. októbra budú denné teploty pohybovať na úrovni príjemných 17 až 23 stupňov Celzia, v nedeľu na Slovensko dorazí studený front. Ten spôsobí na celom území zásadný pokles teplôt, v horských oblastiach sa dokonca môže objaviť prvý sneh, informuje portál iMeteo.

Po mimoriadnom úvode do októbra sa tak Slováci musia pripraviť na prvé ochladzovanie. Už v noci zo soboty na nedeľu 8. októbra začne na naše územie prúdiť studený severný vzduch, ktorý zapríčiní pokles teplôt vo viacerých oblastiach.

Prvý jesenný sneh a mrazy

Počasie počas nedele bude prevažne oblačné a zmračené. So zrážkami treba v posledný víkendový deň počítať najmä na severe a východe krajiny, dážď však hrozí na celom území Slovenska.

Spolu s ochladením dôjde aj k poklesu hranice sneženia. Prvé jesenné snehové vločky by sa tak mohli objaviť už v priebehu nedele na hrebeňoch vo Vysokých Tatrách. Hranica sneženia má postupne klesať až na úroveň 1500 metrov nad morom.

25. júna 2024 o 14:30 Čas čítania 3:40 Kapitán Boeingu 737 Peter: Nie vždy dokážeme obletieť búrku. Keď letím ako pasažier, som radšej vždy pripútaný (Rozhovor) Kapitán Boeingu 737 Peter: Nie vždy dokážeme obletieť búrku. Keď letím ako pasažier, som radšej vždy pripútaný (Rozhovor)

Meteorológovia však upozorňujú, že počasie by mali v nedeľu večer komplikovať predovšetkým mrazy. Nočné teploty by mali koncom týždňa klesnúť na 5 až -3 °C.

Na Slovensku sa v nedeľu 8. októbra objaví prvý sneh.
Na Slovensku sa v nedeľu 8. októbra objaví prvý sneh. Zdroj: TASR/Dano Veselský
Domov
Zdieľať
Diskusia