Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
7. októbra 2023 o 18:51
Čas čítania 0:19

Do parlamentu sa nedostali, čaká ich však štedré odstupné. Koľko peňazí pristane na účte končiacich poslancov?

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V parlamente už neuvidíme viaceré známe tváre.

V parlamentných voľbách sa do NR SR nepodarilo dostať viacerým výrazným politikom. Patrí medzi nich líder hnutia Sme rodina Boris Kollár, bývalý premiér Eduard Heger, exminister obrany Jaroslav Naď či Romana Tabak z SNS.

Ako však upozornil portál Topky.sk, neodchádzajú „naprázdno“. Odídencov z parlamentu čaká dvojmesačné odstupné. Keďže základný plat poslanca dnes predstavuje 3 270 eur, končiaci poslanci by mali ako odstupné dostať zhruba 6 540 eur. Výnimkou by boli len zákonodarcovia, ktorí stratili mandát po právoplatnom rozsudku. Tých by sa odstupné netýkalo.

1. októbra 2023 o 9:09 Čas čítania 0:25 Takto vyzerá rozloženie mandátov. Ako môžu vyzerať budúce koalície? Takto vyzerá rozloženie mandátov. Ako môžu vyzerať budúce koalície?
Domov
Zdieľať
Diskusia