Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
7. októbra 2023, 13:12
Čas čítania 1:29

VIDEO: V uliciach Izraela vládne boj. Hlásia desiatky mŕtvych a stovky zranených

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Izrael je vo vojne.

Teroristická organizácia Hamas zaútočila na Izrael, následkom čoho zomrelo už 22 ľudí a ďalších viac ako 500 osôb skončilo v nemocnici. Na internete kolujú videá, ktoré zachytávajú streľbu v uliciach izraelských miest.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v sobotu obyvateľom Izraela oznámil, že krajina je vo vojne. TASR správu prevzala z agentúry DPA.


„Občania Izraela, sme vo vojne,“ uviedol Netanjahu vo videozázname, ktorý bol odvysielaný z vojenského veliteľstva v Tel Avive.


Netanhaju dodal, že zvolal vedúcich predstaviteľov bezpečnostných systémov krajiny, nariadil rozsiahlu mobilizáciu a odvetné útoky, píše stanica BBC. Nepriateľ podľa jeho slov za svoje činy zaplatí. „Sme vo vojne a zvíťazíme v nej,“ vyhlásil premiér.


Vodca islamistického hnutia Hamas Muhammad Dajf v sobotu oznámil, že táto ozbrojená skupina začala novú vojenskú operáciu proti Izraelu. Hnutie Hamas vypálilo na Izrael stovky rakiet a palestínski ozbrojenci prenikli z pásma Gazy na územie Izraela. Izraelská armáda v reakcii vyhlásila vojnový stav a spustila útoky na ciele v pásme Gazy.


Oblastná rada Ša'ar ha-Negev pre pohraničné oblasti Izraela severne od pásma Gazy oznámila, že jej predseda prišiel o život počas prestrelky s teroristami. Izraelská záchranná služba Magen David Adom už predtým hlásila, že na juhu krajiny prišla počas raketových útokov o život jedna žena po priamom zásahu a ďalších 15 osôb utrpelo zranenia.
Útoky hnutia Hamas odsúdili predstavitelia EÚ i viacerých krajín Európskej únie.

Domov
Zdieľať
Diskusia