Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
19. októbra 2023 o 14:08
Čas čítania 0:29

Juraj Blanár vraj bude novým ministrom zahraničných vecí. Fico ho presvedčil, aby šéfoval slovenskej diplomacii

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Blanár vraj napokon ponúkanú pozíciu akceptoval.

Novým ministrom zahraničných vecí sa podľa informácií portálu Aktuality.sk napokon stane podpredseda Smeru Juraj Blanár. Šéf strany Robert Fico od začiatku povolebných rokovaní naznačoval, že na poste ministra zahraničných vecí si vie predstaviť politika namiesto kariérneho diplomata.

„Potrebujeme šťuku, ktorá možno aj nekonvenčným spôsobom popreháňa starých kaprov v rybníku slovenskej diplomacie. Rybníku, ktorý sa tvári, že je nedotknuteľný a určený len pre elity typu Káčera, Korčoka, Demeša a spol.,“ tvrdil Fico minulý týždeň.

Blanár vraj ponuku prijať nechcel, no podľa najnovších informácií sa ho nakoniec Ficovi podarilo prehovoriť. Fico údajne ponúkal miesto ministra aj diplomatovi Miroslavovi Lajčákovi, no ten sa do rezortu diplomacie odmietol vrátiť.

Ešte začiatkom tohto týždňa to preto vyzeralo tak, že Fico bude ministerstvo spočiatku viesť sám, kým nenájde vhodného adepta.

Fico Blanár
Zdroj: TASR
Domov
Zdieľať
Diskusia