Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová
4. decembra 2023, 12:04
Čas čítania 0:44

Podvod na vianočných trhoch? Nahnevaný Bratislavčan zverejnil sumu, ktorú platil za 3 cigánske v žemli

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

K incidentu sa vyjadril aj starosta jednej z mestských častí.

Koncom novembra zverejnil bratislavský návštevník košických vianočných trhov na svojom facebookovom profile status o prehnane vysokých cenách cigánskej v žemli, upozornila TA3.

Muž si objednal tri cigánske a podľa jeho slov si predajca stánku vypýtal 50 eur, na ktoré mu nedal blok. Zákazník si pokladničný blok preto vypýtal. Predajca mu ho podľa jeho slov neochotne vypisoval viac ako 3 minúty. Muž si následne doklad odložil s plánom neskoršieho skontrolovania.

Čo na pokladničnom bloku našiel? 

„Zaúčtoval 400 g krkovičky a 400 g kuracieho. Dosť prekvapivé, keďže 400 g krkovičky, ktorú som mal len ja, by sa do žemle ani nezmestilo. Ďalšie položky sú vyslovený podvod – 4x cibuľa za 6 € (pritom sme mali normálne 3 cigánske). Príloha 8x (pritom 3x natrel horčicu, 1x papričky a 1x jednu uhorku, t. z. maximálne 5 príloh),“ píše nahnevaný návštevník vianočných trhov.

V komentároch sa k incidentu vyjadril aj starosta jednej z košických mestských častí Ladislav Lörinc a vyjadril zhrozenie nad prehnanou sumou. V komentári uviedol, že sa pokúsi opýtať magistrátu, či existuje človek, ktorý by kontroloval, čo sa na trhoch deje. Zároveň navrhol pohoršenému mužovi, nech zváži posunutie incidentu Slovenskej obchodnej inšpekcii.

Domov
Zdieľať
Diskusia